A Népi Front lapja

Hollandiában feketelistán gyűjtik a Kurd Munkáspárt szimpatizánsait

A holland Telegraph újság jelentette, hogy a rendőrség Hollandiában azt tervezi, hogy összeírja azon kurdok neveit, akik szimpatizálnak a Kurd Munkáspárttal (PKK).

Az újság közölte, hogy a rendőrség számos titkos ülést tartott a PKK-val, valamint a Forradalmi Népi Felszabadító Párt-Fronttal (DHKP-C) kapcsolatban.Képtalálat a következőre: „kurdok”

Aggodalomra ad okot, hogy a török származású rendőrtisztek információkat juttatnak Ankarának kurd állampolgárokról – írja a lap. Bár az amszterdami rendőrség szóvivője közölte a Telegráfnak, hogy a testület bízik a „szigorú szabályokban, amelyek garantálják a rendőrtisztek becsületességét.”

Kurd aktivisták és a szociális média is elítélték a híreket, mondván a döntés feketelistázás, és kriminalizálja, valamint terrorizálja a hollandiai kurd közösséget.

Mások közölték, hogy a döntés Törökországot és a dzsihádista csoportokat szolgálja, mivel az EU terrorista listáján szereplő Kurd Munkáspárt a Közel-Kelet leghaladóbb ereje, és küzd az Iszlám Állammal Szíriában és Irakban.

Kurd és kurdpárti aktivisták követelik, hogy a PKK-t távolítsák el az EU és az USA terrorista listáiról, azért is, mivel a törvényen kívül helyezés sokkal nehezebbé teszi a kurd kérdést és csak a török állam kurdok elleni háborúját szolgálja.

Több tucat kurd van bebörtönözve európai országokban a PKK támogatásának vádjával.

forrás: Kurdish Question/AMI

Ilyen naívak a hollandok? Meddig tart ez a bosszúhadjárat?

A NATO-tagállam Törökország sok mindent megtehet. Jó, ha mindenki tudja. Hollandia is tagja a klubnak. Miért mondana nemet? Emberi jogok? 

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Engem felszabadítottak

Engem felszabadítottak

Nem éltem még, amikor először felszabadítottak. Hiszen ha nem jöttek volna, akik jöttek,
Légy szerző!
Légy szerző!