Hollandiában feketelistán gyűjtik a Kurd Munkáspárt szimpatizánsait

A holland Telegraph újság jelentette, hogy a rendőrség Hollandiában azt tervezi, hogy összeírja azon kurdok neveit, akik szimpatizálnak a Kurd Munkáspárttal (PKK).

Az újság közölte, hogy a rendőrség számos titkos ülést tartott a PKK-val, valamint a Forradalmi Népi Felszabadító Párt-Fronttal (DHKP-C) kapcsolatban.Képtalálat a következőre: „kurdok”

Aggodalomra ad okot, hogy a török származású rendőrtisztek információkat juttatnak Ankarának kurd állampolgárokról – írja a lap. Bár az amszterdami rendőrség szóvivője közölte a Telegráfnak, hogy a testület bízik a „szigorú szabályokban, amelyek garantálják a rendőrtisztek becsületességét.”

Kurd aktivisták és a szociális média is elítélték a híreket, mondván a döntés feketelistázás, és kriminalizálja, valamint terrorizálja a hollandiai kurd közösséget.

Mások közölték, hogy a döntés Törökországot és a dzsihádista csoportokat szolgálja, mivel az EU terrorista listáján szereplő Kurd Munkáspárt a Közel-Kelet leghaladóbb ereje, és küzd az Iszlám Állammal Szíriában és Irakban.

Kurd és kurdpárti aktivisták követelik, hogy a PKK-t távolítsák el az EU és az USA terrorista listáiról, azért is, mivel a törvényen kívül helyezés sokkal nehezebbé teszi a kurd kérdést és csak a török állam kurdok elleni háborúját szolgálja.

Több tucat kurd van bebörtönözve európai országokban a PKK támogatásának vádjával.

forrás: Kurdish Question/AMI

Ilyen naívak a hollandok? Meddig tart ez a bosszúhadjárat?

A NATO-tagállam Törökország sok mindent megtehet. Jó, ha mindenki tudja. Hollandia is tagja a klubnak. Miért mondana nemet? Emberi jogok?