Hírünk a világban – a kommunista mozgalom él és élni fog

A hazai (kormány) propaganda állításaival ellentétben a kommunizmus eszméje él és virul az egész világon, nemcsak Nyugat-Európában és a világ más részein vannak nagy társadalmi támogatottságú kommunista/szocialista mozgalmak, de a Közel-Keleten is. A nemzetközi kommunista mozgalom erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az Iszlám Állam ellen folytatott eredményes fegyveres küzdelme. Hiába, eszménk mindenhol szükségszerűen üti fel a fejét, ott ahol az egyszerű embereket a zsarnokság igája sújtja!
A média alattomos módon hallgatja el a tényt, hogy az első ellenállási csoport, mely eredményesen vette fel az ISIS elleni küzdelmet a marxista-leninista alapokon álló Kurdisztáni Munkáspárt – PKK – volt. A pártot az 1970-es évek végén alapította maroknyi kurd egyetemista, a 80-as években már a zsarnoki török államgépezet ellen folytattak fegyveres ellenállást a többi elnyomott kisebbséggel karöltve egy független szocialista állam – Kurdisztán – létrehozásáért. Kiképzőközpontokat hoztak létre Nyugat-Európa számos pontján, Kurdisztán törökországi térségében gerillaharcot folytattak, destabilizálni akarták a török államot a legkülönfélébb eszközökkel: agresszív propaganda-hadjárattal, szabotázsakciókkal, rajtaütésekkel, különböző demonstrációkat és erőszakos tüntetéseket szerveztek, ma az Iszlám Állam elleni küzdelem élvonalában állnak! A fundamentalista Iszlám Állam nagyon sokáig csak tőlük tarthatott. Nem ők azonban az egyetlenek akik kitartó küzdelmükkel megálljt parancsoltak a Iszlám Állam közel-keleti terjeszkedésének, a nagy múltú Libanoni Kommunista Párt szintén fegyvert fogott a reakciós, klerikális elnyomatás ellen. A párt színeiben a legkülönbözőbb etnikai, vallási háttérrel rendelkező egyszerű falubéliek, apák és egyetemi hallgatók békeharcban fogtak össze jogaikért és azért, hogy eljöjjön a nap, amikor nem kell már többet fegyverrel küzdeniük, jelen helyzetben azonban nem maradt nekik más, mint a zsarnokaik ellen folytatott intellektuális és fegyveres küzdelem.

A mostoha körülmények között folytatott küzdelmük iránytűként mutassa az utat számunkra egy olyan világban, melyben mindenkinek annyi jog és esély adatott meg amennyit kivív magának. Munkásmilíciák előre!

Landler

Kurdistan Workers Party (PKK) fighters stand at formation in northern Iraq. The first group of Kurdish militants to withdraw from Turkey under a peace process entered northern Iraq on Tuesday, and were greeted by comrades from the Kurdistan Workers Party (PKK), in a symbolic step towards ending a three-decades-old insurgency. The 13 men and women, carrying guns and with rucksacks on their backs, arrived in the area of Heror, near Metina mountain on the Turkish-Iraqi border, a Reuters witness said. (Azad Lashkari/Reuters)