Hideg koszt az esztergomi kórházban!

Csak szendvicset kapnak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban, az intézményben jelenleg nem tudnak meleg ételt biztosítani – számolt be a HírTv.

A kórház erről körlevélben tájékoztatta a betegeket. A levélben az áll, hogy a kórház szerződést bontott azzal a céggel, amely az élelmezésért volt felelős.

Az egyik beteg rokona  arra panaszkodott, hogy a napi három étkezés gyakorlatilag három szendvicset jelent, reggel, délben, este ugyanazt. A speciális étrendet igénylők étkeztetését pedig csak a hozzátartozók segítségével tudják megoldani. Gyógyulj magyar!

“A konyha üzemeltetője, egy cég nem kapta meg a számláinak az ellenértékét, és kivonul, befejezte, leszerelte a konyhát, ezért kapnak hideg élelmet. Akik pépes vagy egyéb táplálásra szorulnak, vagy gyerekek, ha hozzátartozójuk nem hoz be enni, akkor egyszerűen nem tudják őket normálisan táplálni” – nyilatkozta a híradónak egyik beteg hozzátartozója.

Érthetetlen, hogy mikor 100 ft egy kg szilva,200 ft az alma miért nem adnak gyümölcsöt a betegnek! Hová teszik a pénzünket?

Képünkön magyar kórházi ebéd. Fotózta a beteglátogató.

 

Újabb hír!

A Vaszary Kolos Kórház  közölte, hogy az intézményt élelmező cég, a Hungast Zrt. a szolgáltatását közös megegyezéssel megszüntette. Mivel a konyha területén lévő eszközök teljes egészében a cég tulajdonát képezik, ezeket elszállítja. Július 31-én a cég még a kórházból élelmezett Esztergom számára is, így augusztus 4-ig kaptak határidőt a bontási munkálatok befejezésére, a konyha teljes átadására.

Várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

Milyen tervezés és szervezés működik? Egyik-napról a másikra születnek döntések? Kit érdekel a beteg sorsa?

Az alábbi képen egy tápláló, egészséges hideg ebéd:

Meddig tűrjük, hogy ostobaságokra költsék a pénzünket? Meddig tűrjük, hogy hulladékkal etessék a betegeket? Elég volt!

FO