A Népi Front lapja

Helyhatósági választások Oroszországban

Küzdelmes időszakot tudhat maga mögött az Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja.

Küzdelmes, és eredményes időszakot, mely a választási felkészülés és kampány jegyében zajlott.

Jól példázza a párt egyre növekvő erejét, és támogatottságát, az a tény, hogy idén, sikerült az Omszki területen is jelöltet indítani, ahol eddig még szervezete, de tagsága sem igen volt a pártnak.

Eddig….  Egy helyi, pontosabban a 12-es tv-csatornában zajló stúdióbeszélgetés során Szergej Malinkovics  nem csupán az OKP helyi képviselőjelöltjét mutatta be, hanem egyúttal bejelentette:  hamarosan megkezdik a párt megyei (és városi) szervezetének szervezését és bejegyeztetését.

A továbbiakban bírálta a fehérgárdisták rehabilitálását Oroszországban – így azt az elképzelést is, hogy emlékművet állítsanak Kolcsaknak. Annak a Kolcsaknak aki méltán illethető az „orosz Horthy” jelzővel. Szintén ellentengernagy a fehérek oldalán 1918-nyarán, kinevezi saját  magát Oroszország főkormányzójának mihelyst értesül a cári család kivégzéséről.  Malinkovics elmondta: lehet, hogy Kolcsak emberileg megnyerő férfi volt (most valóságos hőskölteményt zengedeznek róla, őt “rehabilitáló” film is készült már) – ám véreskezű tömeggyilkos, “akinek idején mozdulni sem lehetett az akasztófáktól az utcán”. Emlékeztetett továbbá: Kolcsak a japán intervenciósok embere volt, aki fel is ajánlotta gazdáinak, hogy átadja nekik Szibéria egy részét. (Kolcsakot 1920 januárjában, már menekülése közben, elfogták és Irkutszkban agyonlőtték. Hozzátette: ő sem tenne mást.

A megalakítandó új pártszervezet feladatai között említette – a burzsoá, liberális,  áruló politikai erők elleni harcon túl – a polgárháború fehérgárdista ellenforradalmának mostani politikai és ideológiai rehabilitálása elleni küzdelmet.

Mostanra túl van az OKP,  az Oroszország szerte lefolytatott nagyszabású kampányhadjáratán.  Az orosz lakosság, a mai nap folyamán fogja leadni szavazatait. A kampányidőszak során a Népi Front is aktívan bekapcsolódott a munkába, erőn felül teljesítve igyekeztek pártunk internetes aktivistái segítséget nyújtani az orosz elvtársaknak. A Népi Front külügyi munkacsoportja szeptember hatodika reggelétől napokon át dolgozott, s rövid pár soros orosz nyelvű közleményt juttatott el több ezer orosz családhoz, az alábbi kampányvideó társaságában:

Ma reggeli órákban, Makszim Szurajkin, az Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja elnöke, valamint Szergej Malinkovics a Párt Központi Bizottságának elnökhelyettese, és a Párt ifjúsági szervezete a Komszomol, ezen belül annak Központi Bizottsága is külön köszönetét fejezte ki az internacionalista segítségnyújtásért a Népi Front párt aktivistáinak.

Sok sikert kívánunk orosz elvtársainknak!

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
Légy szerző!
Légy szerző!