A Népi Front lapja

Helyhatósági választások Oroszországban

Küzdelmes időszakot tudhat maga mögött az Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja.

Küzdelmes, és eredményes időszakot, mely a választási felkészülés és kampány jegyében zajlott.

Jól példázza a párt egyre növekvő erejét, és támogatottságát, az a tény, hogy idén, sikerült az Omszki területen is jelöltet indítani, ahol eddig még szervezete, de tagsága sem igen volt a pártnak.

Eddig….  Egy helyi, pontosabban a 12-es tv-csatornában zajló stúdióbeszélgetés során Szergej Malinkovics  nem csupán az OKP helyi képviselőjelöltjét mutatta be, hanem egyúttal bejelentette:  hamarosan megkezdik a párt megyei (és városi) szervezetének szervezését és bejegyeztetését.

A továbbiakban bírálta a fehérgárdisták rehabilitálását Oroszországban – így azt az elképzelést is, hogy emlékművet állítsanak Kolcsaknak. Annak a Kolcsaknak aki méltán illethető az „orosz Horthy” jelzővel. Szintén ellentengernagy a fehérek oldalán 1918-nyarán, kinevezi saját  magát Oroszország főkormányzójának mihelyst értesül a cári család kivégzéséről.  Malinkovics elmondta: lehet, hogy Kolcsak emberileg megnyerő férfi volt (most valóságos hőskölteményt zengedeznek róla, őt “rehabilitáló” film is készült már) – ám véreskezű tömeggyilkos, “akinek idején mozdulni sem lehetett az akasztófáktól az utcán”. Emlékeztetett továbbá: Kolcsak a japán intervenciósok embere volt, aki fel is ajánlotta gazdáinak, hogy átadja nekik Szibéria egy részét. (Kolcsakot 1920 januárjában, már menekülése közben, elfogták és Irkutszkban agyonlőtték. Hozzátette: ő sem tenne mást.

A megalakítandó új pártszervezet feladatai között említette – a burzsoá, liberális,  áruló politikai erők elleni harcon túl – a polgárháború fehérgárdista ellenforradalmának mostani politikai és ideológiai rehabilitálása elleni küzdelmet.

Mostanra túl van az OKP,  az Oroszország szerte lefolytatott nagyszabású kampányhadjáratán.  Az orosz lakosság, a mai nap folyamán fogja leadni szavazatait. A kampányidőszak során a Népi Front is aktívan bekapcsolódott a munkába, erőn felül teljesítve igyekeztek pártunk internetes aktivistái segítséget nyújtani az orosz elvtársaknak. A Népi Front külügyi munkacsoportja szeptember hatodika reggelétől napokon át dolgozott, s rövid pár soros orosz nyelvű közleményt juttatott el több ezer orosz családhoz, az alábbi kampányvideó társaságában:

Ma reggeli órákban, Makszim Szurajkin, az Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja elnöke, valamint Szergej Malinkovics a Párt Központi Bizottságának elnökhelyettese, és a Párt ifjúsági szervezete a Komszomol, ezen belül annak Központi Bizottsága is külön köszönetét fejezte ki az internacionalista segítségnyújtásért a Népi Front párt aktivistáinak.

Sok sikert kívánunk orosz elvtársainknak!

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e

Globalizmus kontra nacionalizmus (A francia elnökválasztás 2017 tanulságai)

A kétpólusú világrendszer megszűnése után kialakult globális kapitalizmus egyik következménye a belpolitikai átrendeződés. Ezt tükrözi a most lezajlott francia elnökválasztás második fordulójának ered
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
Légy szerző!
Légy szerző!