Hatékony fellépést az élelmiszer-bűnözőkkel szemben!

Szeptember közepén újra látogatóba ment a NÉBIH, a Pest megyei vágóhídon pedig elképesztő látvány fogadta az ellenőröket: az üzemben a padozatot, a falakat és a berendezési tárgyakat alvadt vér, kosz és húscafatok borították. Sőt: a Monoron található Földvári tanyán a vágást többek között nem működő késfertőtlenítő, eldugult kézmosó és rozsdás berendezési tárgyak mellett végezték. A vágóhíd működését azonnali hatállyal megtiltották a szakemberek.

A hatóság szakemberei az ellenőrzés során súlyos higiéniai és nyomonkövethetőségi hiányosságokat tártak fel: a vágóhídon általános és igen nagyfokú volt a szennyezettség; a fémfelületek berozsdásodtak; a kézmosási és eszközfertőtlenítési lehetőségek korlátozottak, a munkaruhák pedig kifejezetten szennyezettek voltak, továbbá nagy mennyiségű, állati eredetű mellékterméket is találtak a helyszínen.
Az emberi életet is veszélyeztető, engedély nélkül végzett tevékenység nyeresége már meghaladja a kábítószer kereskedelemből származót – mondta a főigazgató. Süth Miklós országos főállatorvos elmondta, hogy a 2007-ben több mint egymillió hatósági élelmiszer ellenőrzést végeztek, és ezek harminc százalékában tártak fel minőségi kifogást.(fogyasztok.hu)
A fertőzött élelmiszer súlyos betegséget vagy halált okozhat, ezért kérem minden polgártársamat, ha gyanús esetet tapasztal, jelentse a NÉBIH ingyenes zöld számán – reagált Fogarasi Zsuzsanna a Népi Front budapesti sejttitkára.
06-80-263-244 – a biztonságos élelmiszerért!