Hatalmas összegekért tankolnak a parlamenti képviselők

Hé, gazdagok, hé, ti politikusok

Most adjatok!
Még kér a nép, nem vesz, ragad
Most adjatok!Hé, hatalmasok, ti haszonlesők
Most adjatok!
Még béke van és csend honol
Most adjatok! Most adjatok! Most adjatok! (Hétköznapi Csalódások)

A Bors kikérte, hogy az egyes parlamenti képviselők mennyi közpénzt költöttek el 2015-ben  benzinre. Az Országgyűlés Sajtóirodája mindössze 152 képviselő adatait küldte meg, de ebből is jól látszik, hogy a legtöbbet költők a Szabolcs és Hajdú-Bihar megyéből érkező fideszesek, míg Budapesten az MSZP-sek jeleskedtek.

A vidéki lista első helyét Legény Zsolt szocialista képviselő szerezte meg, ő 1,75 millió forintért tankolt október végéig. Őt a fideszes Tilki Attila követi 1,74 millióval, majd a szintén fideszes Vitányi István jön 1,73 millióval. Az első tíz helyezettben rajtuk kívül még 5 fideszes, egy KDNP-s és egy jobbikos képviselő van. A 10. helyre feljutott fideszes Bodó Sándor 1,48 milliót furikázott el.

A budapesti listát a jobbikos Novák Előd vezeti 931 ezer forinttal, majd jön a liberálisok első embere, Fodor Gábor 806 ezerrel, míg a harmadik helyre Selmeczi Gabriella gördült be 702 ezer forintnyi tankolással. Az első 8 helyezett közé még négy szocialista és egy DK-s (Gyurcsány Ferenc 503 ezerrel) képviselő fért fel. A 8. Hiszékeny Dezső szocialista honatya lett 405 ezer forinttal. A lap közli a legszerényebb képviselők listáját is, amelyen az első helyet Dr. Kovács József gyulai fideszes képviselő szerezte meg, aki 10 hónap alatt mindössze 23 ezer forintnyi benzinszámlát adott le.

Hová utazhattak ennyit? Egy kórház vagy iskola működési költségeinek előteremtése nem előzheti meg a parlamenti képviselők számára biztosított benzinköltség térítést. Az a véleményem, hogy  ezt az összeget rögzíteni kell, és semmiképpen nem érheti el évente a félmilliót. 

Felháborítónak tartom, hogy míg a kórházakban nincs víz a mosdóban, és gyerekek százezrei éheznek, az ország “szolgái” milliókért furikáznak a mi pénzünkből. Teszik ez a kormánypártiak, és teszi ezt az “álbaloldali álellenzék”. Ha nekünk szükségünk van segítségre ájtatos képpel a szemünkbe hazudnak Abból élnek, dőzsölnek, amit a magyar dolgozók munkájából kapnak, amit kicsavarnak belőlük, belőlünk. És mi hagyjuk. Meddig hagyjuk? Meddig tűrjük? Ez a pofátlanság netovábbja!

Miért nem utaznak metróval? Megáll a Kossuth téren az is.

Ezekre nem szabad szavazni. Élősködő banda.

Fogarasi Zsuzsanna

Népi Front, budapesti sejttitkár