Harcolnak az Audi és a Mercedes munkásai

Egységesen, fejenként 55 ezer forintos alapbéremelést kér a győri Audi-gyár dolgozóinak januártól az Audi Hungária Független Szakszervezet.

Emellett az úgynevezett választható béren kívüli (vbk) keret, tehát a béren kívüli juttatási csomag évi 650 ezer forintra emelését kérik.

Továbbra sem az Audi az egyetlen magyarországi autógyár, ahol bérviták vannak, ugyanis a kecskeméti Mercedes-gyárban is terítékre került a téma, nemrég sztrájkbizottság is alakult.

A Mercedes keddi közleménye szerint az egyik érdekképviselet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) és a gyár megállapodott egy, a korábbiakat jóval meghaladó két évre szóló többlépcsős bérfejlesztésben. Az MTSZSZ szerint ez átlagosan 20 százalékos jövedelemnövekedést jelent két év alatt. Viszont a kecskeméti üzemben működő másik érdekképviselet, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elfogadhatatlannak találja ezt a megállapodást. Azt kifogásolták, hogy két évre fixálják a bérfejlesztést, ehelyett a Vasas Szakszervezeti Szövetség további tárgyalna a gyár vezetőségével.

Képtalálat a következőre: „working class”