Görögországnak van bátorsága szembemenni Amerikával!

Görögország visszautasította az USA követség követelését a görög légtér lezárására a Szíriának humanitárius segélyt szállító orosz repülőgépek előtt. Ezt a RIA „Novosti” ügynökség közli a görög fővárosból, diplomáciai forrásra hivatkozva.

„Szombaton az USA követsége Görögország ügyvivő kormányához fordult azzal a kéréssel, hogy tiltsák meg az orosz repülőgépek berepülését FIR Athenba. A görög kormány ezt megtagadta, hogy ne rontsa a kapcsolatait Oroszországgal”, mondja a közlemény.

Az amerikai sajtó már napok óta azt állítja, hogy Moszkva lényegesen növelte a részvételét a szíriai polgárháborúban. „Az amerikai tisztviselők még nem jutottak egyértelmű következtetésre Oroszország szándékait illetően Szíriában. Attól tartanak azonban, hogy Moszkva segít Asszad erőinek, támadni a szír kormány ellenségeit, akik közül némelyeket az USA támogat. Oroszország részvételének a növelése erősítheti, Asszad pozícióit és még tovább hosszabbíthatja a polgárháborút, amelyben sok fegyveres csoport, köztük az ’Iszlám Állam’ is, a damaszkuszi kormány ellen lép fel”, – írja a Los Angeles Times.

A Szmolenszkaja Téren1 válaszoltak az USA információs kirohanásaira. „Még egyszer alá akarom húzni: Megfelelő segítséget nyújtunk és fogunk nyújtani Szíriának, mint ENSZ-tag államnak a terrorista fenyegetés elleni harcban. Ezt a nemzetközi jognak teljesen megfelelve tesszük”, jelentette ki az orosz Külügyminisztérium képviselője, Marija Zakharova. (Forrás: Transform)

Az országnak békére van szüksége, ahhoz, hogy az emberek boldogulhassanak hazájukban. A polgárháborút az USA okozta. Most pedig Európát akarja destabilizálni.  Ajánlom az amerikai tisztviselőknek, hogy a saját tyúkólaikban rikácsoljanak! Hagyják a szíreket, magyarokat és mindenki mást békében élni! Ne akarják megakadályozni az orosz humanitárius segélyek eljutását a nyomorgó embereknek. Elég volt az USA-ból, elég volt a háborúból!

F.Zs.