A Népi Front lapja

Gorbacsov – zsákbamacska a tasakos kávéban

Az amerikaiak úgy terjesztik a világon a demokráciájukat, mint a tasakos kávét – jelentette ki pénteken az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva Mihail Gorbacsov, az az  ember, aki szétverte saját hazáját   szovjet elnök korában, a Rendkívüli Állapot Állami Bizottsága (GKCSP) által megkísérelt államcsíny 25. évfordulóján.

“Annak idején azt mondtam az amerikaiaknak: önök megpróbálják rákényszeríteni az önök demokráciáját az emberekre különböző országokban. Úgy terítik szét, mint a tasakos kávét, de az embereket hagyni kell önállóan dönteni. Mégis folytatták és ma is folytatják ezt a fajta külpolitikát” – mondta Gorbacsov, de azt elfelejtette, hozzátenni, hogy ÉN, Mihail Szergejevics ehhez minden segítséget megadtam, ha kellett nyakig ültem a zaccban!

A hazaáruló  a héten a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: a negyedszázaddal ezelőtti puccskísérletből azt a tanulságot vonta le, hogy “elfogadhatatlan” minden olyan kísérlet, amely a kormány megdöntését, az országnak a normális fejlődési iránytól való eltérítését célozza. S az elfogadható, hogy Gorbacsov rátámadt saját hazájára?

A GKCSP a Szovjetunió széthullásának megakadályozására hivatkozva próbálta magához ragadni a hatalmat 1991. augusztus 19. és 21. között, de Borisz Jelcin és Alekszandr Ruckoj orosz alelnök vezetésével  ellenállás bontakozott ki a puccskísérlet ellen. A Krímben nyaraló Gorbacsovot a SZU megmentésére szövetkezők augusztus 18-án házi őrizet alá helyezték.

A megbukott országmentés részvevőit az orosz állami duma 1994-ben amnesztiában részesítette.

Sajnos sem a Szovjetunióban, sem Magyarországon nem készítették fel arra a párttagságot és a munkásosztályt, hogy megvédje  a népi demokráciát. A helyzetet súlyosbította a pártarisztokrácia kialakulása és úrhatnámsága, amely oda vezetett sok-sok összetevővel együtt, hogy a párt vezetői döntötték meg a szocializmust! 

Frontoldal

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
Légy szerző!
Légy szerző!