Szerkesztési elvek

Üdvözlünk a Szerkesztőség nevében!

Ismerd meg a Frontoldal blog működési elvét, moderálási és szerkesztési szabályait! Légy Te is részese az oldal formálásának, küldj híreket, írj cikkeket vagy indíts blogot!

A Frontoldalról

A Frontoldal a 2012-ben alakult új kommunista párt, Népi Front blogja, amely kormány-és rendszerkritikus blogbejegyzésekkel, hírekkel, politikai írásokkal törekszik ellenpólust képezni tőkés propaganda gépezettel szemben.

Az oldal sajátossága, hogy párton kívüliek is regisztrálhatnak szerzőnek, így a honlap tartalmának formálása közös lehetőségünk és feladatunk. Az oldalon megjelenő cikkek nem minden esetben tükrözik a Népi Front hivatalos álláspontját. Célunk, hogy:
1. Antikapitalista, radikális baloldali érzelmű olvasótábor kialakításával megteremtsük az újjászervezett és megújult kommunista mozgalom társadalmi bázisát.
2. Segítsük az új marxista akciócsoportok, közösségek létrejöttét
3. Népszerűsítsük a 21. századi szocializmus eszméjét
4. Fórumot adjunk a marxista gondolatoknak, vitáknak.
5. Leleplezzük a kapitalizmus embertelen, igazságtalan természetet, működésének ellentmondásait

Ki lehet szerző?

Bárki. Nem kell a Népi Front tagjának, de még csak szimpatizánsának lenned. Ha kedvet érzel az íráshoz és szeretnéd megjelentetni valahol cikkedet, nálunk jó helyen jársz! Két kritérium van csupán: építs, ne rombolj, azaz jó szándékkal kapcsolódj be a munkába! Vedd figyelembe, hogy ez egy kommunista oldal! Ha zsigerből gyűlölöd a kommunistákat, inkább lépj tovább!

Mit tudsz csinálni szerzőként?

1. Írhatsz cikket.

2. Indíthatsz blogot. Ha szeretnél hosszabb-rövidebb cikkeket, privát véleményedet, saját gondolataidat közzé tenni a Frontoldalon, csinálunk neked a honlapon belül egy külön blogot, ahová felteheted írásaidat.

3, Küldhetsz híreket. Ha olvasol más portálokon érdekes híreket, tedd fel ide is!

4, Lefordíthatod a külföldi elvtársaink anyagait, tájékoztatóit és beküldheted a Frontoldalra.

Miről írj?

Mondhatni bármiről. Divatról, közlekedési hírekről, időjárásról inkább ne. De jöhet minden olyan téma, ami a munkásmozgalom, a 21.századi szocializmus szempontjából fontos lehet: szociális kérdések, dolgozói jogok, a kapitalizmus okozta nyomor, kizsákmányolás, környezetvédelem, külpolitika témák, pl. Kuba, Venezuela és más forradalmi országok nemzetközi hírei. Észak-Korea nem kell. A dzsucse-féle rendszert nem tekintjük szocialistának. Természetesen jöhet aktuálpolitika is minden mennyiségben, valamint irodalom, történelem és egyéb marxista írások is. Vannak baloldali ihletésű versek, novellák, amelyeket szívesen terjesztünk és a múltról szóló írásokat is nagyra értékeljük. Tanulás, önképzés céljából pedig kifejezetten hasznosan lehetnek az olykor nehéz nyelvezetű marxista művek közzé tétele.

Hogyan lehetsz szerző?

Kattints az alábbi képre és töltsd ki az űrlapot. Ilyen egyszerű. Ez után a honlap moderátorai e-mailen felveszik veled a kapcsolatot és elmondják a részleteket.

vanvelemenyem12

 

 

 

Mikor és mit moderálunk?

Ha bejegyzésedben vagy hozzászólásodban antiszemita, rasszista, homofób, nacionalista, szélsőjobboldali gondolatok jelennek meg. Nem vicc, a Frontoldalon minden anyag törlésre kerül, amelyben “a zsidók”, ” a cigányok”, ” a tótok” stb…jellegű mondatok szerepelnek. Hazafiak vagyunk és kommunisták, ezért nem tűrjük, hogy az agresszív, diszkriminatív, kisebbségek és más népcsoportok ellen uszító szólamokat a nemzeti öntudattal azonosítsák.

Ha nem tudod kulturáltan megfogalmazni mondanivalódat. A Frontoldalon van helye a szenvedélyes vitáknak, a személyeskedésnek viszont nincs. Érvek-ellenérvek rendszerére épüljön a vita, ne pedig az érvelő személyének sértegetésére és minősítésére! Aki nem tudja ezt az aprócska kérést teljesíteni, azt arra kérjük, hogy keressen az online térben egy másik helyet, ahol eltűrik a fröcsögést.

Ha egy másik párt propagandáját fújod. Azzal nincs semmi gond, ha tagja, szimpatizánsai vagy csupán szavazója vagy egy másik pártnak és vitába szállsz tőled eltérő politikai preferenciával rendelkező olvasókkal. Az viszont már problémás, ha propaganda céllal töltöd fel más pártok híreit.

Létezik Magyarországon egy magát „egyetlen baloldali”-nak nevező párt, amely kommunista jelképeket használ, a munkásság képviselőjének szerepében tetszeleg és önmagát a kapitalizmus elleni küzdelem egyedüli megtestesítőjeként definiálja. Ennek a pártnak a vezetői ugyanakkor:

a, nagytőkés vállalkozókat visznek Kínába, Észak-Koreába, Fehéroroszországba üzleti útra

b, erősítik a Fidesz gazdasági háttérországának pénzügyi helyzetét azáltal, hogy segédkeztek az egyik legkizsákmányolóbb, dolgozó-ellenes üzletlánc, a Fidesz-közeli Lázár-testvérek tulajdonban lévő CBA belorusz piacokra való kijutásában, így szolgálva e kapitalista vállalat profitorientált törekvéseit, fideszes tulajdonosi körének anyagi érdekeit.

c, párt befolyásos tagjai a szélsőjobboldali Magyar Hírlapnál dolgoznak főmunkatársként

d, együttműködési megállapodást kötöttek a nacionalista Honfoglalás 2000 Egyesülettel és akcióegységre léptek neonáci szervezetekkel.

e, elvtelen politikai gesztusokat tesznek a Fidesz-KDNP kormány felé.

Amennyiben a kedves olvasó e párt tagja vagy szimpatizánsa, kérjük, hogy a béke megőrzése és a felesleges konfliktusok elkerülése érdekében a pártjáról szóló híreket ne tegyék közzé a Frontoldalon.

Kik moderálnak?

A Frontoldal moderátorai. Ők a Népi Front tagjai.

Hogyan léphetsz velünk kapcsolatba?

Ha kérdésed, észrevételed van, küldj e-mail a nepifront@gmail.com címre.