Folytatódik Biszku Béla meghurcolása

“Óh, én nem így képzeltem el a rendet.
Lelkem nem ily honos.
Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet,
aki alattomos.
Sem népet, amely retteg, hogyha választ,
szemét lesütve fontol sanda választ
és vidul, ha toroz.” (József Attila)

Megérkeztek a Fővárosi Törvényszékre a Biszku Béla egykori belügyminiszter büntetőperével kapcsolatos szakértői vélemények, így október 2-án tárgyalást lehet tartani az ügyben.  Ez már a második elsőfokú eljárás lesz az ügyben, hiszen a Fővárosi Ítélőtábla júniusban hatályon kívül helyezte az öt és fél év szabadságvesztést kiszabó tavalyi ítéletet.

Biszku Bélát a Fővárosi Törvényszék felbujtóként elkövetett háborús bűntettért ítélte el: a vád szerint Biszku az 1956-os “forradalom” leverése után részt vett a karhatalom irányításában, és felelőssége megállapítható a Nyugati téri, valamint a salgótarjáni sortüzekben is. Az elsőfokú bíróság felhívására a szeptember 15-i határidőig 377 oldalnyi elemzés készült a történelmi összefüggésekről, de két orvos szakértő is benyújtott tanulmányt Biszku Béla egészségi állapotáról, illetve az ügy sértettjeinek sérüléseiről.Képtalálat a következőre: „magyar gábor biszku”

A Jobbik 2010-ben tett feljelentést a  politikus ellen, a kommunista bűnök tagadása miatt, majd 2011 januárjában megtörtént a vádemelés.  Februárban a bíróság megkérte az Alkotmánybíróság véleményét, a válaszig pedig felfüggesztették a nyomozást.
 Egy 1997-es állásfoglalás alapján továbbá azt kérte az Alkotmánybíróságtól, hogy soron kívül foglalkozzanak az indítvánnyal. Ezután 2012 februárjában tett ismét feljelentést a Jobbik Biszku Béla ellen kommunista és emberiességellenes bűncselekmények elkövetése miatt. A szélsőjobboldali  párt sunyiságukról hírhedt politikusai, Novák Előd és Szilágyi György nyújtották be a feljelentést.