Fidel Castro gratuláló levele Alexis Ciprasznak

Tisztelt Ciprasz Úr,
Görögország miniszterelnöke

Melegen gratulálok briliáns politikai győzelméhez, amelynek részleteit szorosan követtem a Telesur csatornán. Görögországot nagyon jól ismerik a kubaiak. Ókori filozófiát, művészeteket és tudományt, és ezekkel együtt az emberi tevékenység legösszetettebbjét tanította nekünk iskolai tanulmányaink során: a politika művészetét és tudományát.

Az Önök országa, különösen az Ön bátorsága a jelenlegi helyzetben felkeltette a latin-amerikai és karibi emberek csodálatát ezen a féltekén, tanúsítva, hogyan védi meg Görögország a külső agresszióval szemben identitását és kultúráját. Azt sem felejtik el, hogy egy évvel Lengyelország Hitler általi megtámadása után Mussolini elrendelte, hogy csapatai özönöljék el Görögországot, és ez a bátor ország elhárította a támadást, és visszaszorította az erőszakkal betolakodókat, kényszerítve a Görögország elleni német fegyveres egységeket eredeti céljuk megváltoztatására.

castroKuba is meri az orosz csapatok bátorságát és harci képességét, amelyek, együtt hatalmas szövetségesükkel, a Kínai Népköztársasággal és a Közép-Kelet és Ázsia más országaival, állandóan megpróbálják elkerülni a háborút, és nem fognak semmilyen katonai agressziót engedni elsöprő és pusztító válasz nélkül.

A világ jelenlegi politikai helyzetében, ahol a béke és fajunk túlélése hajszálon függ, jobban mint valaha át kell gondolni és alkalmazni a politikai döntéseket, hogy senki se merje kétségbe vonni a becsületességet és komolyságot, amivel ma a legfelelősebb és legkomolyabb vezetők küzdenek, hogy szembeszálljanak a világot fenyegető csapásokkal.

A legnagyobb sikert kívánjuk Önnek, tisztelt Alexis Ciprasz polgártárs

Testvériesen

Fidel Castro Ruz

2015.Július 5.

Fordította: Rónai Katalin, Népi Front alelnöke