Ferenc pápa: Minden európai katolikus templom fogadjon be egy menekült családot

Máté 25:3636 “Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.”

Ferenc pápa vasárnap szót emelt az Európába érkező menekültekért. Felkért minden egyházi vezetőt, hogy tolmácsolják kérését a plébániák felé. “Az evangélium arra tanít bennünket, hogy legyünk felebarátai a legkisebbeknek és a leginkább magukra hagyottaknak, adjunk nekik kézzelfogható reményt” – mondta. Két vatikáni plébánia már a napokban befogad egy-egy családot. A világ katolikus egyházának feje az úrangyala imádság (Angelus) előtt a római Szent Péter téren elmondott beszédében azt mondta, hogy ez legyen konkrét gesztus, amelyet a decemberben kezdődő szentév, az irgalmasság éve előkészítésének jegyében tegyenek meg a vallási közösségek. “Magukhoz a lelkipásztorokhoz, testvéreimhez, az európai püspökökhöz fordulok most, és arra kérem őket, hogy támogassák felhívásomat minden egyházközségben” – tette hozzá. Képtalálat a következőre: „ferenc pápa”

“Annak a több tízezer menedékkérőnek a tragédiájával kapcsolatban, aki a halál elől menekül, háború és éhínség áldozata, vagy úton van egy reménybeli szebb élet felé, az evangélium arra tanít bennünket, hogy legyünk felebarátai a legkisebbeknek és a leginkább magukra hagyottaknak, adjunk nekik kézzelfogható reményt”.  A Szentatya ismételten imádkozott az úton meghalt menekültekért és szolidaritást sürgetett. Minden katolikus egyházi vezető számonkérhető Isten és Ember előtt.