Ezrek tüntettek a kórházért Marcaliban

Több ezren gyűltek össze a marcali Európa parkban, hogy elmondják, kiállnak a marcali kórházért. A tömegdemonstrációt a Marcali az Otthonunk Egyesület szervezte, együttműködve a város civil szervezeteivel.

A demonstráció célja a marcali kórház további leépítésének, az aktív osztályok bezárásának megakadályozása, önállóságának visszaállítása volt. Kiss Lajos, az egyesület elnöke négy pontban foglalta össze a közös állásfoglalást, petíciót.Több ezren tüntettek Marcaliban a kórházukért

A marcali kórház a fekvőbeteg ellátás keretében kapja vissza az ideiglenesen szüneteltetett aktív osztályait, a járóbeteg ellátást a korábbiakban megszokott szinten ismét Marcaliban lehessen elérni, a sürgősségi ellátás legyen képes ellátni a feladatát, legyen elegendő szakorvos, szakszemélyzet, s az ígért és már a részben megvalósult szakmai vezetési önállósággal párosuljon legalább egy részleges gazdasági szervezeti önállóság. Az elnök felhívására a demonstrálók egyszerre kiáltották: akarjuk!

Móring József Attila (KDNP) országgyűlési képviselő, Somogy megyei fejlesztési biztos beszél a Marcali Kórház további leépítésének, az aktív osztályok bezárásának megakadályozásáért és az intézmény önállóságának visszaállításáért rendezett, Fogjunk össze a Marcali Kórház megmentéséért! elnevezésű tüntetésen Marcaliban, az Európa parkban 2016. október 26-án. A demonstrációt a Marcali az Otthonunk Egyesület több városi civil szervezettel együtt szervezte.

A KDNP a jelenlegi kormányban szerepet vállal. Vajon miért gyűléseken szónokol a tisztelt képviselő úr? Miért nem a parlamentben szavaz a kórház érdekében. Miért nem ott kérdezi meg, hogy miért tapsolják el ostobaságokra a magyar emberek milliárdjait? A képviselőket  azért tartjuk el, hogy a nép érdekében cselekedjenek. Hát ez köszönő viszonyban sincs a valósággal!

A politikai pártok, akkor foglalkoznak a kórházakkal, mikor az hoz valamit a konyhára. Egyébként magasról tesznek az egészségügyre.  A politikusok dúsgazdagok és könnyedén kifizetik a magánkórházak szolgáltatásait.