A Népi Front lapja

Erősödő orosz-magyar szövetség

2015. szeptember 30.-án Budapestre látogatott Szergej Malinkovics, Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja Központi Bizottságának elnökhelyettese. Látogatásának  célja, többek között az Orosz KP és a Népi Front közötti kapcsolat elmélyítése, a pártjaink közötti szolidaritás, internacionalista testvériség erősítése.

Az orosz elvtársak küldöttét Juhász Norbert, a Népi Front külügyi munkacsoportjának orosz kapcsolatokért felelős tagja, s  pártunk tolmácsként  jelen lévő szimpatizánsa, Csikós Sándor elvtársak fogadták.

Malinkovics elvtárs, aki egyébként az Orosz KP Szentpétervári titkára is egyben, ezúton is megköszönte a teljes pártvezetés nevében  pártunk  aktív támogatását melyet a közelmúltban lezajlott orosz helyhatósági választások során nyújtottak internetes aktivistáink az orosz párt számára, s biztosított minket pártja őszinte nagyrabecsüléséről.

Emellett a kétpárti tanácskozás remek lehetőséget nyújtott kétoldalú megbeszélésekre is.

Bár földrajzilag nem vagyunk valami közel egymáshoz, de gondolatainkban és szándékainkban annál inkább, hiszen közös ügyért szállunk síkra.

Balról jobbra: Csikós Sándor, Szergej Malinkovics, és Juhász Norbert

Balról jobbra: Csikós Sándor, Szergej Malinkovics, és Juhász Norbert

Malinkovics és Juhász elvtársak megállapodtak abban, hogy a jövőben sor kerül delegációk cseréjére a két párt között, s összehangolják tevékenységüket a nemzetközi fórumokon, valamint kölcsönös erkölcsi támogatást nyújt egymásnak a két szervezet egymás harcában.

Az orosz és magyar kommunisták együttműködésének mind inkább fejlesztése és erősítése régóta időszerű, mi több mára égetően fontos kérdéssé vált. -szögezték le a pártok képviselői a megbeszélés során.

 

Szergej Malinkovics elmondta: “Számunkra rendkívül fontos hogy szövetségesre találtunk Magyarországon, egy olyan politikai pártban mint a Népi Front. Egy olyan pártban mely megőrzi a nemzetközi munkásmozgalom hagyományait, és következetesen kiáll annak vívmányai védelméért, ám nem réved a múltba, a 21. századi viszonyoknak megfelelően gondolkodik és cselekszik”

Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja - hivatalos zászló

Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja – hivatalos zászló

Egyúttal átadta a Népi Front számára Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja hivatalos zászlajának egy példányát, a szervezeteink közötti elvtársi-testvéri szövetség szorosabbra fűzése jelképeként.

A találkozó végeredményben sikeresnek, és igen eredményesnek bizonyult. Konkrét célok kerültek kilátásba, s ezzel együtt új feladatok pártunk külpolitikai munkacsoportjának napirendjébe az elkövetkezendő időszakra.

 

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Légy szerző!
Légy szerző!