A Népi Front lapja

Erősödő orosz-magyar szövetség

2015. szeptember 30.-án Budapestre látogatott Szergej Malinkovics, Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja Központi Bizottságának elnökhelyettese. Látogatásának  célja, többek között az Orosz KP és a Népi Front közötti kapcsolat elmélyítése, a pártjaink közötti szolidaritás, internacionalista testvériség erősítése.

Az orosz elvtársak küldöttét Juhász Norbert, a Népi Front külügyi munkacsoportjának orosz kapcsolatokért felelős tagja, s  pártunk tolmácsként  jelen lévő szimpatizánsa, Csikós Sándor elvtársak fogadták.

Malinkovics elvtárs, aki egyébként az Orosz KP Szentpétervári titkára is egyben, ezúton is megköszönte a teljes pártvezetés nevében  pártunk  aktív támogatását melyet a közelmúltban lezajlott orosz helyhatósági választások során nyújtottak internetes aktivistáink az orosz párt számára, s biztosított minket pártja őszinte nagyrabecsüléséről.

Emellett a kétpárti tanácskozás remek lehetőséget nyújtott kétoldalú megbeszélésekre is.

Bár földrajzilag nem vagyunk valami közel egymáshoz, de gondolatainkban és szándékainkban annál inkább, hiszen közös ügyért szállunk síkra.

Balról jobbra: Csikós Sándor, Szergej Malinkovics, és Juhász Norbert

Balról jobbra: Csikós Sándor, Szergej Malinkovics, és Juhász Norbert

Malinkovics és Juhász elvtársak megállapodtak abban, hogy a jövőben sor kerül delegációk cseréjére a két párt között, s összehangolják tevékenységüket a nemzetközi fórumokon, valamint kölcsönös erkölcsi támogatást nyújt egymásnak a két szervezet egymás harcában.

Az orosz és magyar kommunisták együttműködésének mind inkább fejlesztése és erősítése régóta időszerű, mi több mára égetően fontos kérdéssé vált. -szögezték le a pártok képviselői a megbeszélés során.

 

Szergej Malinkovics elmondta: “Számunkra rendkívül fontos hogy szövetségesre találtunk Magyarországon, egy olyan politikai pártban mint a Népi Front. Egy olyan pártban mely megőrzi a nemzetközi munkásmozgalom hagyományait, és következetesen kiáll annak vívmányai védelméért, ám nem réved a múltba, a 21. századi viszonyoknak megfelelően gondolkodik és cselekszik”

Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja - hivatalos zászló

Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja – hivatalos zászló

Egyúttal átadta a Népi Front számára Oroszország Kommunistáinak Kommunista Pártja hivatalos zászlajának egy példányát, a szervezeteink közötti elvtársi-testvéri szövetség szorosabbra fűzése jelképeként.

A találkozó végeredményben sikeresnek, és igen eredményesnek bizonyult. Konkrét célok kerültek kilátásba, s ezzel együtt új feladatok pártunk külpolitikai munkacsoportjának napirendjébe az elkövetkezendő időszakra.

 

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tegnap, ma, holnap

Tegnap még szánakozva dobtál volna egy tízest a sarki koldus kalapjába, ha
No thumbnail available

Így váltunk kapitalista roncstársadalommá - értékek, elvek akkor és most

1981-ben születtem. Nem sok emlékem van a szocializmusról. Sokáig nem is érdekelt,
Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Légy szerző!
Légy szerző!