Embertelen az ételosztást tiltó fideszes javaslat

A Népi Front tiltakozik a kormány tervezett döntése ellen, mely szerint  csak állami, önkormányzati szervek, valamint egyházak oszthatnak ételt a rászorulóknak.

Álláspontunk szerint ezeknek a szervezeteknek eddig is megvolt a lehetőségük segíteni a nyomorban élő embertársainkon, a közelmúltban azonban számos jobboldali vezetésű önkormányzat inkább akadályozta, semmint támogatta a szegényekért tenni kívánó egyesületek utcai ételosztó akcióit. Az antihumanista önkormányzati rendeletek és a kormány mostani tervezetének célja, hogy elkendőzzék az országban növekvő szociális válság tényét, meggátolják annak köztéren való megnyilvánulását. A politikai pártok és civil szervezetek karitatív jellegű tevékenységének korlátozása újabb bizonyíték a Fidesz-KDNP szegény-ellenes és álkeresztény mivoltára, hiszen ezen intézkedésével több ezer kilátástalan helyzetben lévő embert foszt meg az ételhez jutás lehetőségétől. A Népi Front arra figyelmeztet, hogy a Fidesz-KDNP a valósággal való szembenézés helyett a rezsicsökkentéshez hasonló hamis sikertörténetekkel tereli el a lakosság figyelmét az ország valódi problémáiról. Ne dőljünk be a fideszes propagandának!

Pártunk elismeréssel és megbecsüléssel tekint azon szervezetekre, amelyek célja a társadalom alsóbb osztályához tartozók élethelyzetének javítása, hétköznapi gondjaik enyhítése. Úgy  véljük, hogy kapitalizmus szülte társadalmi egyenlőtlenségek és szociális igazságtalanságok felszámolásához szükséges, de nem elégséges a segélyezés. Rövid távon a szegénység csökkentésére valódi megoldást a megfelelő bérezés, nyugdíj folyósítása, a családi pótlék és a minimálnyugdíj reálértékének jelentős megemelése jelenthet, történelmi távlatokban pedig egy új, szolidaritásra és egyenlőségre épülő társadalmi modell, a 21. századi szocializmus megvalósítása.

Népi Front Elnöksége
www.nepifront.hu
Budapest, 2017.11.30