Élve égették el a kurdokat a török nácik

Feltehetően több mint száz embert égettek el élve a török biztonsági erők tagjai a délkelet-törökországi Cizre városában a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű  felszabadító, forradalmi szervezet elleni művelet során; a szemtanúk erről szóló jelentései rendkívül aggasztóak – mondta kedden Genfben Zeid Raad al-Huszein, az ENSZ emberi jogi biztosa.

A világszervezet birtokába jutott beszámolók szerint az áldozatokat török biztonsági erők által körülvett épületek pincéiben tartották fogva, mielőtt kivégezték őket.
Huszein arra szólította fel  a török fasiszta kormányt, hogy a török hatóságok járjanak utána a többségében kurdok lakta délkelet-törökországi térségben civilek ellen is elkövetett, erőszakos visszaélésekről szóló vádaknak, és végezzenek alapos vizsgálatot.
Törökország korábban elutasította az ENSZ azon kéréseit, hogy a helyszínen első kézből gyűjthessenek információt. A fasiszta állam durván megsérti az emberi jogokat. Mindezt az USA és a NATO jóváhagyásával teszi!

Az ENSZ szemtanúk beszámolóira hivatkozik, akik a PKK ellen folytatott katonai műveletről tavaly decembertől kezdve március elsejéig, a Cizrében bevezetett kijárási tilalom feloldásáig jegyezték le a visszaéléseket.

Nem felejtünk! Rettegjenek a gyilkosok!