Elmaradt műtétek az Idegtudományi Intézetben és a magyarok szeretete

Elmaradnak a műtétek az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI), mert nincs műtősnő a beavatkozásokhoz – írja a Népszabadság.

Az Amerikai úti intézet a harmadik legnagyobb idegsebészeti központ Európában. Évente négyezer fekvő beteget látnak el, köztük a legsúlyosabb koponyasérüléseket, bonyolult agy- és gerincműtéteket is itt végzik.

A betegek arról panaszkodtak, hogy sorra mondják le a kórház orvosai a műtéti időpontokat. A kórház egyik orvosa azt mondta: a műtétek leállása miatt napok óta nem tudnak a betegeknek és a hozzátartozóiknak mit mondani, akik egyre türelmetlenebbek. Volt olyan beosztott is, aki arról beszélt, hogy a műtősnők pótlására rezidenseket küldtek az operáló orvosok mellé. Egyetlen halasztást nem tűrő vagy daganatos beteg operációja nem maradt el – nyilatkozta Óváry Csaba, az OKITI orvos igazgatója, aki elismerte, hogy az elmúlt öt napban a hat műtőjükből csak négyben dolgoztak. Emiatt körülbelül húsz beteg műtétjét öt-tíz nappal későbbre „csúsztatták”. Ezek azonban mind halasztható esetek, olyanok, amelyeknél a beavatkozás későbbre halasztása nem okoz egészségkárosodást vagy állapotromlást. Amikor kiderült, hogy kevesebb műtőben lehet csak dolgozni, mindennap átnézik a kórtörténeteket, és minden olyan esetben, amikor a legkisebb gyanúja is van, hogy a betegnek kára lehet, ott azonnal kiírják másnapra a műtétet.

A helyzetért nem az orvosok és kórházi dolgozók a felelősek, hanem a rendszerváltást követő összes kormány! A körmünkre ég a gyertya, de a pénzt mégis másra szórják két kézzel. Elpancsolja a milliárdokat a pancser politikusbanda! Kit érdekel, hogy szenved a beteg?

A képen látható alak nem orvos,és még csak nem is felcser, csak véletlenül fehérben van és hasonlít a miniszterelnök főtanácsadójára. Mennyire más egy kórházi takarító, akivel az ember szívesen fog kezet! Mennyire más, mennyire tiszta és becsületes, mennyire nagyobb ember egy kórházi takarító, akit lehet becsülni,tisztelni. De az ilyent! Liftezik tőle az ember gyomra.Hány ilyen van? A képen látható alak a 21. századi magyar dzsentri Ibizán, az uborkafán, ahol “a menü ára 600 EUR / 2 fő, ha nem iszol Crystal-t és Chateau Mouton-t. Ha igen, akkor végtelen” – vezette fel a lehetőségeket F. De ha valaki ilyen helyre megy, miért ne inna Crystalt vagy Ch. Moutont?” Miből telik ilyesmire ennek nevét se tudom  figurának, mikor a magyar emberek szenvednek a kórházakban és azokon kívül? Ki szereti a magyar embereket?

Fogjunk össze az emberekkel és teremtsünk emberi életet! Ott a helyed a tömegben!

F.Zs.