A Népi Front lapja

Elég a neoliberális kizsákmányolásból! Brüsszel is lázad.

Több mint 80.000 szervezett dolgozó  vonult fel  Brüsszelben, az EU “szívében”, hogy tiltakozzanak a jobboldali-liberális  kormány szociális és gazdasági politikája ellen, amely fel akarja számolni Belgium jóléti államának alapjait.

„Betelt a pohár” jelszó alatt tömörültek a nagyobb szakszervezetek a felvonuláson, egyesültek a dolgozó osztályok bérét csökkentő és a nyugdíj-jogosultságot elhalasztó lépések ellen, valamint a 45 órás munkahét 38 órára csökkentéséért. Éppen ideje!

A szakszervezetek kijelentették, hogy Charles Michel liberális miniszterelnök szabadpiaci politikája az elmúlt két évben az átlag családnak 100 eurójába került havonta, a munkahelyteremtésről szóló ígéretek pedig elenyésztek. Azt követelik, hogy a kormány foglalkozzon a nagyvállalatok és a gazdagok adócsalásának szaporodó problémáival is.Zavargások Brüsszelben, a rendőrség vízágyúkat vetett be

A t tüntetés csak előkészülete volt egy nagy állami szolgáltatói felvonulásnak és vasutassztrájknak május 31-én, valamint a június 24-ei, szeptember 29-ei és október 7-ei általános sztrájkoknak.

A neoliberális gazdaságpolitikát folytató tőkés kizsákmányoló osztály a saját maga által kreált válságot a dolgozókkal akarja megfizettetni. Nem azt teszik vissza, amit elvettek, hanem a munkásosztályról nyúznak le még egy bőrt!

A békésen indult, hatóságok által engedélyezett tüntetés vége felé néhány tucat ember elkezdett köveket dobálni a rendőrségre, majd tülekedés tört ki a tömeg soraiban.

A belga főváros rendőrfőnökét, Pierre Vandersmissent fejsérüléssel kezelték, miután aktivisták kővel eltalálták, és a földre zuhant. Összesen két rendőr és nyolc aktivista sérült meg a tülekedésben. Öreg trükk!  Provokátorokat küldeni a tömegbe nem újkeletű dolog, hogy ezzel kompromittálják a békés és fegyelmezett felvonulókat. Kicsit mellélőttek, hogy pont az erőszakszervezet fejét dobták meg.

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
Légy szerző!
Légy szerző!