Egy gyűlés margójára – Zavar a vörös zászló?

A Város Mindenkié csoport kampányt hirdetett a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatása ellen. A kampánynyitó gyűlést ma délelőtt 10 órakor volt a Kossuth téren.

A Város Mindenkié csoport vezetője elmondta, hogy két törvénymódosító javaslatot nyújtanak be az országgyűléshez. Elfogadásuk esetén megszűnnének az elhelyezés nélküli kilakoltatások.

A törekvéssel egyetértünk, ezért elmentem a gyűlésre a párt egyik tagjával, aki hozott egy vörös zászlót. A gyűlés egyik szervezője azonnal ott termett, és közölte, hogy nem szeretnék a vörös zászlót.

Ez igen sajnálatos: a szegény emberek érdekeiért küzdő csoportok még mindig nem értik, hogy a jelenlegi helyzetet nem kizárólag a jelenlegi kormány, hanem a kapitalizmus okozza. Nem veszik figyelembe, hogy a munkásmozgalom vörös zászlaja azt jelképezi, hogy mindenkinek egyenlő esélyei legyenek a társadalomban, háttértől függetlenül es mindenekelőtt a dolgozók vegyék kézhez a saját kezük munkája által teremtett érteket nem a kapzsi nagyvállalatok illetve korrupt állami tisztviselők. Ehhez tartozik, hogy mindenkinek legyen lakhatása. Ezt az eszmét taposták most meg a tüntetés szervezői. Mindenki aki baloldali vállalja fel a dolgozók vörös zászlaját az elnyomás ellen, úgy menjenek tüntetni, hogy lássák, vagyunk és harcolunk az elnyomatás ellen! Meg kell érteni, hogy e nélkül nem mennek semmire.

Az is sajnálatos, hogy a fiatalokat az iskolákban olyan rendszer ellen hergelik, amelyben ingyenes volt az oktatás az egyetemeket is beleértve, és senkit sem tettek ki az utcára.

A rendszer ellen kell harcolni, nemcsak a kormány ellen!

 

Rónai Katalin, Népi Front