Cserbenhagyta az ellenzék a választókat

A múlt szombaton százezer ember tüntetett új választásért, új választási törvényért, demokráciáért. A tüntetésen jelen voltak az ellenzéki pártok is. Most szombaton folytatni akarják a tüntetést. Szólni kellene nekik, hogy okafogyott a tüntetés, nem lesz új választás, mert az ellenzék elfogadta a jelenlegi helyzetet: az MSZP-PM szövetség parlamenti frakciót alakított, megválasztotta a frakcióvezetőt, a Jobbik a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökének posztját akarja.

Hab a tortán: az MSZP-PM szövetség frakcióvezetője közölte, hogy azon gondolkodnak, hogy nem vesznek részt az országgyűlés munkájában, mert a NER-rel nem tudnak együtt dolgozni. Erről tárgyalnak a többi párttal.

A szavazás előtt nem tudták, hogy a NER keretein belül kell dolgozniuk?  A NER-t csak az ellenzék 2/3-os győzelme esetén lehetett volna felszámolni, amire esély sem volt. Miért nem bojkottálták akkor a szavazást? Ehelyett arra bíztatták a szavazókat, hogy minél többen menjenek el szavazni. Ebből látszik, hogy csak az érdekelte őket, hogy kibekkeljék a következő négy évet a parlamentben.

Az ellenzék cserbenhagyta és átverte a szavazóit. A következő tüntetésen ez ellen is lehet tiltakozni.

 

Rónai Katalin