A Népi Front lapja

Cselekedni, vagy fecsegni?

Válasz Phoenix kritikájára
Régi igazság, ízlések és pofonok különbözők. Mint, ahogy régi igazság: minden ember elvárásainak egyszerre megfelelni nem lehet.
Ahogy Kádár János mondja egy régebbi posztban megtalálható videóban:
“Ami tetszik a Weisz Manfrédnak, az nem tetszik a csepeli melósnak és ami tetszik a csepeli melósnak, az nem tetszik a Weisz Manfrédnak.”
Nos, ez az animáció a “csepeli melósnak” készült és nem a “Weisz Manfrédnak”!
Neki, nyilván nem is tetszik.
Ez egy propaganda videó, melynek célja az volt, hogy megmutassa, milyen üres, milyen szánalmas, milyen hátborzongatóan ellenszenves az a hivalkodó csinnadratta, mellyel, Thürmer Gyula bevonulása alkalmából volt szerencsénk szembesülni a 2015-ös majálison. (Én megfigyeltem a környezetünkben tartózkodó emberek reakcióját, és pontosan az én reakcióimat tükrözték vissza. Az emberek lenéző mosolygással, szégyenkező elfordulással, sőt, egy csoportban hangos röhögéssel fogadták a produkciót. Tulajdonképpen már csak az árvalányhaj és a pálinkaosztók hiányoztak a szánalmas menetből.)
Ebben a történetben maga, a Nagy Bevonulás volt ízléstelen!
A megoldással lehet vitatkozni, a képi megjelenítéssel szintén, a tartalommal azt hiszem nem.
Az a “csepeli melós”, aki az elmúlt negyed században elveszítette a talajt a lába alól, akinek elpusztították identitását, akitől elvették alapvető emberségét, tisztességes munkába vetett hitét, akit megfosztottak az emberi létezés alapvető biztonságától, Thürmer Gyula áldatlan tevékenysége folytán elveszítette az egyetlen kapaszkodót is, mely  némi támaszt nyújthatott volna neki ebben a romlott, elkorcsosodott világban.
Ez a kapaszkodó nem más, mint egy harcos, a munkásosztály érdekeiért kiálló, ezért megmozdulni, tenni is hajlandó, ízig-vérig baloldali párt.
Nos, Thürmer Gyula és élcsapata egy harcos, érdekvédő baloldali párt működésnek lehetőségétől fosztotta meg hosszú időre, a “csepeli melóst”. Tette ezt a temérdek üres fecsegéssel, az önző, személyes érdekek képviseletével, az évtizedek alatt haszontalanul telefirkált oldalak százaival, a cselekvőképesség teljes hiányával, sőt, a cselekedni képes, cselekedni akaró emberek kiüldözésével.
Ennek a “munkának” érett gyümölcse, a május elsejei Nagy Bevonulás.
A “Circus Maximus” ennek az üres csinnadrattának az erős kritikája.
Cselekvő útkeresés, az üres fecsegéssel szemben.
A “csepeli melós” érti. A Weisz Manfréd is érti. Különbség: Weisz Manfrédnak sohasem fog tetszeni.
De nem is az a cél, hogy neki tetsszen!

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
Légy szerző!
Légy szerző!