A Népi Front lapja

Cselekedni, vagy fecsegni?

Válasz Phoenix kritikájára
Régi igazság, ízlések és pofonok különbözők. Mint, ahogy régi igazság: minden ember elvárásainak egyszerre megfelelni nem lehet.
Ahogy Kádár János mondja egy régebbi posztban megtalálható videóban:
“Ami tetszik a Weisz Manfrédnak, az nem tetszik a csepeli melósnak és ami tetszik a csepeli melósnak, az nem tetszik a Weisz Manfrédnak.”
Nos, ez az animáció a “csepeli melósnak” készült és nem a “Weisz Manfrédnak”!
Neki, nyilván nem is tetszik.
Ez egy propaganda videó, melynek célja az volt, hogy megmutassa, milyen üres, milyen szánalmas, milyen hátborzongatóan ellenszenves az a hivalkodó csinnadratta, mellyel, Thürmer Gyula bevonulása alkalmából volt szerencsénk szembesülni a 2015-ös majálison. (Én megfigyeltem a környezetünkben tartózkodó emberek reakcióját, és pontosan az én reakcióimat tükrözték vissza. Az emberek lenéző mosolygással, szégyenkező elfordulással, sőt, egy csoportban hangos röhögéssel fogadták a produkciót. Tulajdonképpen már csak az árvalányhaj és a pálinkaosztók hiányoztak a szánalmas menetből.)
Ebben a történetben maga, a Nagy Bevonulás volt ízléstelen!
A megoldással lehet vitatkozni, a képi megjelenítéssel szintén, a tartalommal azt hiszem nem.
Az a “csepeli melós”, aki az elmúlt negyed században elveszítette a talajt a lába alól, akinek elpusztították identitását, akitől elvették alapvető emberségét, tisztességes munkába vetett hitét, akit megfosztottak az emberi létezés alapvető biztonságától, Thürmer Gyula áldatlan tevékenysége folytán elveszítette az egyetlen kapaszkodót is, mely  némi támaszt nyújthatott volna neki ebben a romlott, elkorcsosodott világban.
Ez a kapaszkodó nem más, mint egy harcos, a munkásosztály érdekeiért kiálló, ezért megmozdulni, tenni is hajlandó, ízig-vérig baloldali párt.
Nos, Thürmer Gyula és élcsapata egy harcos, érdekvédő baloldali párt működésnek lehetőségétől fosztotta meg hosszú időre, a “csepeli melóst”. Tette ezt a temérdek üres fecsegéssel, az önző, személyes érdekek képviseletével, az évtizedek alatt haszontalanul telefirkált oldalak százaival, a cselekvőképesség teljes hiányával, sőt, a cselekedni képes, cselekedni akaró emberek kiüldözésével.
Ennek a “munkának” érett gyümölcse, a május elsejei Nagy Bevonulás.
A “Circus Maximus” ennek az üres csinnadrattának az erős kritikája.
Cselekvő útkeresés, az üres fecsegéssel szemben.
A “csepeli melós” érti. A Weisz Manfréd is érti. Különbség: Weisz Manfrédnak sohasem fog tetszeni.
De nem is az a cél, hogy neki tetsszen!

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e

Globalizmus kontra nacionalizmus (A francia elnökválasztás 2017 tanulságai)

A kétpólusú világrendszer megszűnése után kialakult globális kapitalizmus egyik következménye a belpolitikai átrendeződés. Ezt tükrözi a most lezajlott francia elnökválasztás második fordulójának ered
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Légy szerző!
Légy szerző!