Csalások csalása és önámítás

A Nép Front Párt kicsi, de erős. A Népi Front nem indult a választáson, mert nem kívánt részt venni a mocsokban. Ha akar jelöltet állít, de nem akart. Bükkszéken megmutattuk, hogy tudunk ajánlószelvényt gyűjteni, ami nehezebb volt,mint az aláírásgyűjtés. Azt is megmutattuk, hogy el tudunk érni öt százalék körüli eredményt. Szóval nem a kispadon ülünk. Ennyi legyen elég!


Két döntést hoztunk: 1. nem indulunk a 2018-as választáson és 2. érvénytelenül szavazunk. Az elnökség döntését a tények igazolják. Pártunk ennek a választásnak egyedüli erkölcsi győztese.
A sete-suta baloldal nem azért nem nyert, mert Orbánék elcsaltak x szavazatot és a határontúli magyaroktól megvettek két mandátumot, hanem azért ,mert vagy hülyék, vagy nem a kormányzás volt a fő céljuk. Mi lehetett a céljuk? A parlamentbe való bejutás, ami néhány embernek egzisztenciát és némi üzleti hátszelet jelent.
Amennyiben nyerni akartak volna, nem külön-külön indulnak, hanem közös jelölteket állítanak. Nem ez történt, tehát nulla esély volt a kormánybuktatásra. Való igaz, hogy a kormánnyal szemben álló pártok együttvéve több szavazatot kaptak, mint a Fidesz, Csakhogy ebben a Jobbik is benne volt.
Az MSZP-Párbeszéd szerencsétlenkedett egy kicsit, a DK elnöke, Gyurcsány pedig a gyűlöletre és önzésre épített, akárcsak Orbán. Az orbáni ijesztgetés bejött, a gyurcsányi most nem!
A Fidesz kormányra kerül a határontúli szavazatok nélkül is. Nyilván ez egy biztosítékot jelentett számára. Állampolgárságot adott a külhoni magyaroknak, és akkor miért csodálkozunk, ha rá szavaznak és nem a gyűlölködő Gyurcsányra? Orbán most sem a köpeci bányászgyerekeket támogatja, hanem az erdélyi oligarchákat, akik pontosan úgy viselkednek, mint a hazai oligarchák és a népet is pontosan úgy be lehet etetni hülyeséggel, mint az anyaországit. Szóval semmi különbség nincs a két nép politikai műveltségét tekintve. A feudális maradványok itt is, ott is élnek, és bőven locsolják őket az ostobaság vizével.
A hazai szegény falvak lakóit a migránsokkal hülyítették. 2015 óta egyebet sem hallunk, csak azt, hogy kerítést épít Orbán és az majd megvéd minket a migránsoktól, akik egyébként háborús menekült gyerekek és felnőttek, de nem számít. Fontos, hogy gyűlölj! Magyar! Gyűlölj! Cigány! Gyűlölj! Mert elveszik a munkád, a kenyered, beköltöznek a lakásodba.
Az nem számít, hogy több százezer üres lakás van! Az sem, hogy vírusfertőzésekben halnak meg a kórházakban a betegek. Program nincs. A nép gondja-baja nem a migránsok miatt van, hanem a kormányai miatt. Az összes miatt együttvéve!
Az egy főre jutó Nobel-díjasaink száma magas, de sajnos népünk műveltsége és a politikában való jártassága katasztrofális, határainkon innen és túl.
Nagyon fontos a természettudományok ismerete és a csekkek kitöltésének a pontossága, de most kiderült mennyire fontosak és életbevágóak a történelmi és irodalmi ismeretek. Mert bizony sokan egyáltalán nem ismerik a múltat és alapvető szövegértési problémákkal küzdenek. Nem elsősorban a fiatalok! Elsősorban a 40-50-60 évesek. Akinek nem inge, ne vegye magára, aki pedig megsértődött, majd megbékél, ha akar.
Lehet változtatni a jelenlegi helyzeten, de nem máról-holnapra. Ne legyünk naivak és ne legyenek illúzióink. Rábírni embereket az olvasásra forradalmi cselekedet, és annak belátása, hogy tanulni kell, pedig a forradalmárrá válás első lépcsőfoka.
A tanulás az egyetlen gyógyír a primitívség és butaság ellen, amely most győzelmet aratott a tudás, a jó szándék és a humanizmus felett.

Fogarasi Zsuzsanna

Bp, 2018.04.16.