A Népi Front lapja

Bükkszéki hétvége az orosz-magyar barátság jegyében

Június 18.-án, a Bükkszéken található Szabó Ferenc vendégháza s pihenőkertje adott otthont a hagyományteremtő célzattal megrendezett „Fedezd föl Bükkszéket” c. programsorozatnak, melyet az Isztoki Orosz-Magyar Egyesület, és a Népi Front Észak-magyarországi tagságának közös elhatározása hívott életre.

A rendezvény keretében igen változatos, színes programok várták  hazánk számos más vidékéről, elsősorban Budapestről és Borsod megyéből érkező magyar és többnyire Magyarországon élő orosz vendégeket és családokat valamint a helybelieket egyaránt.

Levitin Jakov az Isztoki Orosz Magyar Egyesület elnöke, Juhász Norberttől veszi át Magyarország címerét, melyet külön ez alkalomra készített Missura Lajos, a szelektív birodalom c. kiállítás alkotója.

Levitin Jakov az Isztoki Orosz Magyar Egyesület elnöke, Juhász Norberttől veszi át Magyarország címerét, melyet külön ez alkalomra készített Missura Lajos, a szelektív birodalom c. kiállítás alkotója.

Az egész napos programsorozat megnyitóját, egri tájjellegű borok kóstolásával kiegészített állófogadás képezte, hagyományos orosz és magyar ételekkel a terítéken.

Szervezeteink ily módon igazi nemzetközi hangulatúvá varázsolt sátrában pedig, Szabóné Tamila írónő tisztelt meg minket jelenlétével, s dedikálta a Kazár lány c. önvallomásos regényét,  valamint a nefelejcsek c. verses kötetét. Szabó Endréné Tamila (Driga Tamila) a volt Szovjetunióban született, Ukrajnában, Dnyepropetrovszk városában.

Szabóné Tamila dedikálás közben, Juhász Norbert és Kerekes Bálint társaságában.

Szabóné Tamila dedikálás közben, Juhász Norbert és Kerekes Bálint társaságában.

Ott végezte el a tízosztályos iskolát és a technikumot majd Donyeckbe költözött. Donyeckben a Donyecki Vaskohászati Tudományos Kutatóintézetben dolgozott, s ott ismerkedett meg egy Donyeckben tanuló magyar diákkal. Későbbiekben ment hozzá és családjával Magyarországra költözött. Itt elvégezte a Nyíregyházai Tanítóképző Főiskola történelem és orosz nyelv fakultását, majd e tantárgyak iskolai oktatója lett. Napjainkban Mezőkövesden él. Alkotói munkásságát 2007-ben kezdte. A magyar nyelven megírt „A kazár lány” című regénnyel.  A „Síre Krug” („Tágítsd ki a látóköröd”) című, világszerte megjelenő orosz nyelvű folyóirat egyik, 2008-as számában megjelent „Az én integrálódásom” című írása.  Azóta ír verseket, orosz, ukrán és magyar nyelven. Versei közül néhány megjelent ukrán és magyar napilapokban és folyóiratokban. Verseinek kedvenc témái: a természet, emberi sorsok és lírika.

A nap folyamán élénk érdeklődés követi a "Szelektív Birodalom" c. kiállítást főként a Bükkszéki gyermekek részéről

A nap folyamán élénk érdeklődés követi a “Szelektív Birodalom” c. kiállítást főként a Bükkszéki gyermekek részéről.

Emellett a helyszínen Missura Lajos egri egyéni vállalkozó mutatta be játékos, környezetvédelmi témájú kiállítását mellyel 2015. –ben  elnyerte az egri civil szféra egyik legrangosabb elismerését, a Felsőváros Csillaga díjat mely a helyiek összetartozásának egy igen erős jelképe.

Továbbá Kerekes Bálint nemzetközileg is igen ismert és elismert festőművész saját alkotásaiból, szintén a helyszínen nyílt kiállítását csodálhatták meg a résztvevők, melynek során Kerekes úr, személyesen köszöntötte a megjelenteket.

Részlet Kerekes Bálint festőművész kiállításából

Részlet Kerekes Bálint festőművész kiállításából

Ezt követően a résztvevők átvonultak a település Bogica nevű cukrászdájába, ahol Kóti László, az üzlet tulajdonosa, egyben a település alpolgármestere köszöntötte őket.

Kóti László alpolgármester a Bogica cukrászdában köszönti a vendégeket

Kóti László alpolgármester a Bogica cukrászdában köszönti a vendégeket.

Mindezek után a kötött programok végeztével, többen éltek a település panzió tulajdonosainak szállásajánlataival, s vették igénybe a Salvus gyógyvíznek köszönhetően világszerte ismert gyógy és strandfürdő szolgáltatásait.

A táj festői szépsége és gyógyfürdője mellett, a helybéliek vendégszeretete, a kis összetartó csöndes közösség az mely egyedülálló atmoszférát alkot.

Ez az mely annyira vonzóvá teszi ezt a települést, a pihenni és kikapcsolódni vágyók számára.

Ezek azok a tényezők melyek nagy mértékben hozzájárultak az elmúlt hétvége sikeréhez.

 

05 (1)

Levitin Jakov és Juhász Norbert a rendezvény fő szervezői

 

E kis település pozitív jellemzői, jó alapot biztosítanak további kulturális és sportrendezvények szervezésére, illetve gazdasági és baráti kapcsolatok teremtésére nemcsak a két nép, hanem a családok között is.

Emellett természetesen hathatósan elősegítik, hogy a Bükkszéki vállalkozók és szállásadók is hozzáférhessenek az orosz piacban rejlő turisztikai lehetőségek mind jobban való kiaknázásához.

 

A nap végeztével Juhász Norbert Népi Front egri titkár és Oroszország Kommunistáinak Pártja elnöke, Makszim Szurajkin elvtársak között ez alkalomból történt egy hivatalos üzenetváltás.

Makszim Szurajkin Oroszország Kommunistáinak Pártja elnöke

Makszim elvtárs köszönetét, és gratulációját fejezte ki az orosz testvérpárt nevében.

Köszönetet mondott mindazért a munkáért amit az orosz-magyar barátság érdekében közös erővel végez  a Népi Front, és az Isztoki Orosz-Magyar Egyesület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkár

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Légy szerző!
Légy szerző!