Bérunió: ezekre a kérdésekre nincs jobbikos válasz

Folyik az aláírásgyűjtés a bérunióért. A jelszó: „egyenlő munkáért egyenlő bért” Sokan lelkesednek, de van pár egyszerű kérdés, amire a Jobbik nem tud választ adni. Íme néhány:

  1. Magyarországon is van különbség az egyes régiókban fizetett bérek között. Budapesten a legmagasabbak a bérek, utána Nyugat-Magyarország következik, utána a többi. Ezért miért nem tiltakoznak a parlamentben?
  2. Ugyancsak különbség van a férfiak és nők bére között. Erre az igazságtalanságra miért nem terjed ki a jobbikos kezdeményezés?
  3. Attól az Uniótól várják, hogy szüntesse meg az egyes tagországok bérviszonyai közötti szakadékot, amelyik 3.2 millió uniós állampolgár aláírását vett semmibe a TTIP és a CETA megkötésekor? (e nemzetköz szerződések ellen az egész Unióban aláírásgyűjtés folyt)
  4. Ha az EB komolyan venné is a dolgot, mit tehet? Ráparancsol a cégekre, hogy fizessenek ugyanolyan bért? Mindezt a kapitalizmusban, ahol a cégek, vállalkozások zöme magántulajdonban van?
  5. Ezt az aláírásgyűjtést lengyelek kezdték, még 7 kelet-európai ország csatlakozott. Mi a helyzet a többi 20 országgal? Ők miért nem csatlakoztak?

Ezekre a kérdésekre csak sejtem a választ: az egész aláírásgyűjtés csak szemfényvesztés, arra jó, hogy megszerezzék az emberek elérhetőségét, hogy azután a kampány idején felkereshessék őket. Ne dőljünk be ilyen látszattevékenységeknek.!

Rónai Katalin, Népi Front alelnöke