A Népi Front lapja

Bassár el-Aszad szíriai elnök véleménye a török helyzetről

Bassár el-Aszad szíriai elnök  elmondta, hogy Recep Tayyip Erdogan török diktátor arra használja fel a levert  törökországi puccsot, hogy saját „radikális terveit” valósítsa meg.

A Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjúban a szíriai elnök azt mondta, hogy Erdogan „a Muzulmán Testvériség tervét” akarja megvalósítani, és hozzátette, hogy ez a terv veszélyes Törökország és a szomszédos országok számára is.

A szíriai elnök beszélt azokról az intézkedésekről, amelyeket a meghiúsult puccs után hoztak, így a tömeges letartóztatásokról és elbocsátásokról, illetve Erdogan egyre élesebbé váló retorikájáról.

„Hogyan jutottak ilyen döntésig?” – kérdezte Bassár el-Aszad a tömeges letartóztatásokkal kapcsolatban.

„Milyen kapcsolatban vannak az egyetemek és a civil társadalom a puccsal?” – kérdezte a szíriai elnök.

A több mint öt éve tartó szíriai polgárháborúban Recep Tayyip Erdogan török államfő kormányzata Bassár el-Aszad szíriai elnök legkitartóbb ellenfelének számít. A szíriai kormány számos közleményt adott ki, ezekben mindannyiszor a Szíriában működő terrorista csoportok támogatásával vádolta a török kormányt.

Törökország területén jelenleg  2,7 millió szíriai menekült él. A több mint 280 ezer halálos áldozatot követelő, véres háborút megelőzően Damaszkusz és Ankara szövetségeseknek számítottak. A  kitűnő gazdasági és politikai kapcsolatokat Erdogan bontotta  fel azzal, hogy az elmúlt öt évben biztosította a Szíriában tevékenykedő terrorszervezetek fegyveres utánpótlását.

Az AKP-hoz köthető személyek részt vesznek az Iszlám Állam által megszállt területekről származó olaj értékesítésében. A török kormány kiképző táborokat biztosított a fegyveres csoportoknak, akik erőszakkal kényszerítik a dél-törökországi táborokban élő szíreket a fegyveres kiképzésekre és a harcra.

A történések számos esetben igazolták a szír elnököt. Az IÁ mindaddig nem győzhető le, míg vannak, akik támogatják. Aki támogatja, ugyanolyan szörnyeteg, mint az IÁ.

Assad on frontlines

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
Légy szerző!
Légy szerző!