A Népi Front lapja

Bassár el-Aszad szíriai elnök véleménye a török helyzetről

Bassár el-Aszad szíriai elnök  elmondta, hogy Recep Tayyip Erdogan török diktátor arra használja fel a levert  törökországi puccsot, hogy saját „radikális terveit” valósítsa meg.

A Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjúban a szíriai elnök azt mondta, hogy Erdogan „a Muzulmán Testvériség tervét” akarja megvalósítani, és hozzátette, hogy ez a terv veszélyes Törökország és a szomszédos országok számára is.

A szíriai elnök beszélt azokról az intézkedésekről, amelyeket a meghiúsult puccs után hoztak, így a tömeges letartóztatásokról és elbocsátásokról, illetve Erdogan egyre élesebbé váló retorikájáról.

„Hogyan jutottak ilyen döntésig?” – kérdezte Bassár el-Aszad a tömeges letartóztatásokkal kapcsolatban.

„Milyen kapcsolatban vannak az egyetemek és a civil társadalom a puccsal?” – kérdezte a szíriai elnök.

A több mint öt éve tartó szíriai polgárháborúban Recep Tayyip Erdogan török államfő kormányzata Bassár el-Aszad szíriai elnök legkitartóbb ellenfelének számít. A szíriai kormány számos közleményt adott ki, ezekben mindannyiszor a Szíriában működő terrorista csoportok támogatásával vádolta a török kormányt.

Törökország területén jelenleg  2,7 millió szíriai menekült él. A több mint 280 ezer halálos áldozatot követelő, véres háborút megelőzően Damaszkusz és Ankara szövetségeseknek számítottak. A  kitűnő gazdasági és politikai kapcsolatokat Erdogan bontotta  fel azzal, hogy az elmúlt öt évben biztosította a Szíriában tevékenykedő terrorszervezetek fegyveres utánpótlását.

Az AKP-hoz köthető személyek részt vesznek az Iszlám Állam által megszállt területekről származó olaj értékesítésében. A török kormány kiképző táborokat biztosított a fegyveres csoportoknak, akik erőszakkal kényszerítik a dél-törökországi táborokban élő szíreket a fegyveres kiképzésekre és a harcra.

A történések számos esetben igazolták a szír elnököt. Az IÁ mindaddig nem győzhető le, míg vannak, akik támogatják. Aki támogatja, ugyanolyan szörnyeteg, mint az IÁ.

Assad on frontlines

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

Így váltunk kapitalista roncstársadalommá - értékek, elvek akkor és most

1981-ben születtem. Nem sok emlékem van a szocializmusról. Sokáig nem is érdekelt,
Légy szerző!
Légy szerző!