Azt hisszük, a politikusok komoly emberek, de nem mind azok!

“A párizsi és a brüsszeli terrortámadás elkövetői logisztikai bázisként használták Magyarországot”, mondta a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának három és fél órásra nyúlt csütörtöki ülését követően Kósa Lajos, a testület  elnöke. A Népszabadság által megkérdezett szakértő szavaiból azonban az derült ki, hogy Kósa vagy szándékosan csúsztatott, vagy fogalma sincs arról, hogy szakmailag mit jelent az, hogy “logisztikai bázis”.
Nagyon rossz fényt vetne az országra, ha  a volt debreceni polgármesternek  igaza volna, és nem csak a népszavazás sikere érdekében bocsátkozott volna alaptalan túlzásokba. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint “a szakma” azt a jól körülhatárolható területet nevezi logisztikai központnak vagy bázisnak, ahol minden feltétel adott különböző akciók előkészítésére, a harcosok felkészítéséra, gyakorlatoztatására. Ilyen helyek a világban például Pakisztán északi része, Líbia és Szíria egyes területei.Képtalálat a következőre: „kósa lajos”

Olyan területekről van szó, ahol nincs vagy alig van befolyásuk  az államhatalom képviselőinek. Ahol a rendőrségnek, a hadseregnek és a titkosszolgálatoknak számos tagja, vezetője szimpatizál a logisztikai bázist használó szervezettel, emiatt biztosak lehetnek abban, hogy bármit is tesznek, soha nem buknak le. És biztosak lehetnek abban, hogy ha a központi hatalom, vagy valamelyik, vele együttműködő ország mégis csapást próbálna mérni rájuk, szimpatizánsaik időben jelzik majd a közelgő veszélyt.

Egy logisztikai központnak biztosítani kell tudni a terrorszervezet ottani sejtjeinek működéséhez szükséges erőforrásokat. Pénzt, fegyvereket, hamis okmányokat, bármit, amire a tervezett akcióhoz szükség lehet. Egy logisztikai központban nincs olyan, hogy a terroristának el kell mennie egy pénzküldő szolgáltatóhoz és ott pénzt felvenni. A logisztikai bázison ott a pénz, az orvos, a kiképző, minden. – írja a Népszabadság.

Sokkal értékesebb egy ilyen bázis, mint maguk a terroristák, bármilyen kiképzést kaptak is. Velük ellentétben ugyanis a logisztikai bázis működtetői nem áldozzák fel az életüket. Ők hosszú távra terveznek, hogy folyamatosan biztosítani tudják a szervezetük akcióihoz szükséges erőforrásokat.

Tarjányi szerint egy logisztikai központ kialakítása még a legjobban szervezett terrorszervezetek számára is minimum két-három év. És egy 20-40 fős akciócsoport kiszolgálására, támogatására, legalább 30-50 emberre van szükségük Európában, akik az akció előtt beszerzik a fegyvereket, feltérképezik a területet, szükség esetén orvost, ügyvédet, rejtekhelyet biztosítanak számukra.

Magyarországon a Terrorelhárítási Központ Nyomozása szerint sem voltak ilyenek. Egy szálloda, ahol pár napig, néhány hétig valaki meghúzza magát, még csak védett háznak sem tekinthető. A védett ház ugyanis az, ahol mindent felhalmoznak, ami akár több hetes ott tartózkodáshoz is elegendő lehet. Készpénzt, élelmiszert, gyógyszert és kötszert, nem lenyomozható telefonokat, internetkapcsolatot. A hotel nem ilyen, hiszen a hotelt bármikor ellenőrizheti a rendőrség.

A hatóságoknak az a dolguk, hogy az ilyen bázisok kialakítását minden áron megakadályozzák. Az állam pedig biztosítsa a hatóságoknak a hátteret. 

Szélsőséges propagandával, szándékos félrevezetéssel, ködösítéssel, a gyűlölet szításával, komolytalan kijelentésekkel nem lehet harcolni a terrorizmus ellen! Sajnos országunk mély morális válságban , drepessziós lelkiállapotban van. A megszédítés könnyebb, s azt sem veszik észre sokan, hogy a politikai szekértáborok az egész migrációs kérdést saját érdekükben használják ki. 

A kommunisták véleménye egészen más! Az alábbi nyilatkozat a Görög Kommunista Párt honlapján olvasható.

http://inter.kke.gr/en/articles/JOINT-STATEMENT-OF-COMMUNIST-AND-WORKERS-PARTIES-00005/

Képtalálat a következőre: „kerítés markó béla”