A Népi Front lapja

Egy új magyar nemzeti légitársaság reménye

Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításának lehetőségéről tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában, valamint az MTI tájékoztatása szerint. A tervek szerint a gyártó 6 db új repülőgépet és szükséges anyagi fedezetet is biztosítana a légitársaság létrehozásához.

Superjet-100-as típus belülről. 2015. októberében a Népi Front küldöttsége is ezen a típuson utazott moszkvai útja során.

A Superjet-100-as típus belülről.  2015. októberében a Népi Front      küldöttsége is ezen a típuson utazott moszkvai útja során.

A tárgyaló felek előzetes becslése szerint, a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 34 milliárd forint hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása. Jevgenyij Andrasnyikov, a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese  elmondta, a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák.

 

Tasó László, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerint, valamennyi ilyen vagy ilyen jellegű projektet, amely a lakosság, az ország érdekeinek a szolgálatában áll vagy állhat,  megvizsgálnak és támogatnak.

 

 

A Malév, az egykori magyar nemzeti légitársaság,  2012. február 4-én állt le 66 év után, s maradt ezzel hazánk, saját légitársaság nélkül. 

Magyarország elmúlt 26 évének kormányai,  a felelőtlen és pazarló gazdaságpolitikájukkal, csődbe vitté évekkel ezelőtt az egyetlen magyar légitársaságot, most viszont lehetőség nyílik a magyar polgári légi közlekedés méltóságának, és büszkeségének visszaállítására. Egy ilyen lehetőség megfelelő kiaknázása, jó a magyar gazdaságnak, és jó a magyar emberek egy jelentős részének, nem csak az utasforgalom szempontjait, de új munkahelyek létesítését is figyelembe véve. Kérdés: Képes e a magyar “politikai elit” élni a lehetőséggel, mint ahogy az illene egy magát felelősnek tituláló kormányhoz. 

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
Légy szerző!
Légy szerző!