A Népi Front lapja

Egy új magyar nemzeti légitársaság reménye

Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításának lehetőségéről tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában, valamint az MTI tájékoztatása szerint. A tervek szerint a gyártó 6 db új repülőgépet és szükséges anyagi fedezetet is biztosítana a légitársaság létrehozásához.

Superjet-100-as típus belülről. 2015. októberében a Népi Front küldöttsége is ezen a típuson utazott moszkvai útja során.

A Superjet-100-as típus belülről.  2015. októberében a Népi Front      küldöttsége is ezen a típuson utazott moszkvai útja során.

A tárgyaló felek előzetes becslése szerint, a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 34 milliárd forint hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása. Jevgenyij Andrasnyikov, a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese  elmondta, a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák.

 

Tasó László, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerint, valamennyi ilyen vagy ilyen jellegű projektet, amely a lakosság, az ország érdekeinek a szolgálatában áll vagy állhat,  megvizsgálnak és támogatnak.

 

 

A Malév, az egykori magyar nemzeti légitársaság,  2012. február 4-én állt le 66 év után, s maradt ezzel hazánk, saját légitársaság nélkül. 

Magyarország elmúlt 26 évének kormányai,  a felelőtlen és pazarló gazdaságpolitikájukkal, csődbe vitté évekkel ezelőtt az egyetlen magyar légitársaságot, most viszont lehetőség nyílik a magyar polgári légi közlekedés méltóságának, és büszkeségének visszaállítására. Egy ilyen lehetőség megfelelő kiaknázása, jó a magyar gazdaságnak, és jó a magyar emberek egy jelentős részének, nem csak az utasforgalom szempontjait, de új munkahelyek létesítését is figyelembe véve. Kérdés: Képes e a magyar “politikai elit” élni a lehetőséggel, mint ahogy az illene egy magát felelősnek tituláló kormányhoz. 

 

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

 

 

 

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!