Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szabadságok kiadását csak csökkentett ágyszám mellett tudják biztosítani – ismerte el a kórház vezetője. Közben kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa is.Képtalálat a következőre: „magyar kórház”

Jászberényben közel hatvan kórházi ágyat vonnak ki átmenetileg, július-augusztusra az ellátásból. Az igazgató szerint erre azért van lehetőség, mert a nyári hónapokban úgyis jóval kevesebb beteg szokott érkezni a kórházakba. Nos, nem azért, mert kevesebb a beteg, hanem azért, mert nem mondhat mást!

Az intézményben nővéreket is keresnek. A kórházvezető arról is beszélt, hogy az eddigi és a tervezett béremelésekkel együtt sem vonzóak még a nővérfizetések.

Néhány napja elterjedt a sajtóban, hogy a budapesti Jahn Ferenc Kórházból annyi ápoló ment át az IKEA-ba dolgozni, hogy emiatt osztályt kellett bezárni. Bár ez nem igaz, az igen, hogy az ápolói bérek annyira alacsonyak, hogy egy egyszerű áruházi eladói pozíció is jóval kecsegtetőbb az egészségügyi dolgozók számára. Az egészségügyiek   tavaly 26,5 százalékos átlagos emelést kaptak, az ágazatban így is csak bruttó 168 ezer forint a kezdőfizetés, ami nem több, mint a garantált bérminimum. Ehhez képest az eladói fizetés pár ezerrel több, és a multik jóval emberségesebbek, mint a magyar állam. Megtanította őket a hazai munkásosztály viselkedni! A szociális helyiségek jól felszereltek, tiszták, nem úgy, mint a kórházakban. Na persze tudjuk! Kell a pénz 1956-ra, meg stadionokra!

Képtalálat a következőre: „ikea konyha”

Fotó egy fővárosi kórházból és egy áruházból.