Az MSZP válsága nem a baloldal válsága!

Az utóbbi napokban a sajtóban megjelent írás szerint az egri MSZP, az egykori népszerűségét is elvesztette, a saját pártját is bonyolult, nehéz belső helyzetbe sodorta, ráadásul szinte borítékolhatóak az újabb botrányok. Sokaknak úgy tűnik, hogy a város baloldal nélkül maradt, ezt az űrt pedig a Jobbik, soviniszta és demagóg erőfitogtatással próbálja évek óta kitölteni. A Magyar Szocialista Párt viszont, a többi hasonló szociáldemokrata pártokkal egyetemben soha sem a valós baloldali értékek mentén politizált, sem Egerben, sem máshol. Sem amikor vezették a várost, a megyét sem, amikor ellenzékben voltak és vannak. Egerben, 2013-as megalakulása óta az egyetlen valódi szocialista politikát a radikális baloldal, a Népi Front folytatja következetesen, megalkuvás nélkül a bérből és fizetésből élők, a kistermelők, a tanulók és a nyugdíjasok szolgálatában.

Pártunk rendszeresen fellelhető az utcákon, a tereken, nem csak meghallgatja az embereket, hanem országos szinten is igyekezik hangot adni nyomoruknak.

A kiszolgáltatottság, amelyet a 26 éve regnáló társadalmi, gazdasági és politikai rendszer a munkavállalókra rákényszerít, valós probléma, amelyet a polgári pártok – legyen az akár konzervatív akár szociáldemokrata – nem akarnak, nem tudnak észrevenni, érdemben foglalkozni vele. Számunkra nem az a fő kérdés, hogy mennyire rosszul vagy jól néz ki az új Dobó tér, vagy hogy lesz-e összekötő autóút az M3-assal vagy nem. Számunkra az elégtelen egészségügyi ellátás, a külső lakótelepek, Felnémet és a bervaiak problémái, Szala-völgyben lakók hihetetlen integrációs nehézségei, az aggasztó vagyoni különbségek, a közbiztonság hiánya, a fiatalok elvándorlása, a drogproblémák mind-mind felvállalható és felvállalandó ügy. Mindezt óriási sztereotíp megvetés, sznobizmus és elitizmus ellenszelében hirdetjük. Negyed évszázada a mindenkori döntéshozók megfeledkeztek arról, hogy Eger nem csak jól menőborászok és nagyvállalkozók luxusüdülő övezete. Itt él, lélegzik, dolgozni és megélni akar rajtuk kívül még fél százezer ember is. Az ő, vagyis a többség életét csakis egy teljesen új politikai kultúra, szolidáris szemlélet változtathatná meg, amely a jelenlegi pazarló és urizáló kapitalista rendszert, ezzel együtt az emberek kizsákmányolását támogató pártoktól nem várható, sőt teljesen elképzelhetetlen. Hisszük, hogy az igazi baloldali alternatíva Egerben is és országos szinten is a mi tarsolyunkból kerülhet ki egyedül az asztalra. Nem vagyunk megvehetőek és mi sem akarunk megvenni senkit. Szolgálni akarjuk a többséget, mert ez a politika valódi hivatása. Aki valódi változást akar, élhető-élvezhető Egert az egyszerű bérből élők számára is, az tartson velünk, tartson a Népi Fronttal!

Népi Front egri sejtje

Megjelent az egriugyek.hu oldalán