Az MSZF megint szomorú hírt közölt

November közepéig heten fagytak meg Magyarországon – jelentette a Magyar Szociális Fórum kedden reggel.

A végzetesen kihűlt emberek közül ketten nők voltak. Hárman közterületen, a szabad ég alatt fagytak meg, ketten, köztük az egyik nő fűtetlen otthonában, ketten pedig kórházba szállításuk után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A legfiatalabb áldozat 60 éves volt, a legidősebb pedig 83. /MSZFKéptalálat a következőre: „állatok”

 

A  több mint negyedszázada hatalmon lévő politikusokból még az állati ösztönök is hiányoznak.  Kár arról vitázni, hogy ki felelős és ki nem felelős a helyzetéért. A kérdést meg kell oldani. Üres lakás pedig van tengernyi! Csak a fővárosban rengeteg üres, belül felújított munkásszálló van. Ember is akad, aki felújítja, amelyiket szükséges. Mire is kell várni?

“A KSH felmérést végzett a magyarországi lakásviszonyokról. 2,7 millió lakóépületben összesen 4,4 millió lakás található, ezek 12,7 százaléka (560 ezer) üresen áll. Az otthonok átlagos alapterülete 80 négyzetméter, fenntartásuk havi költsége átlagosan 40 ezer forint. A lakások mintegy 7 százaléka túlzsúfolt. Folyamatosan csökken a nem elfogadható minőségű lakások aránya. A lakások kevesebb mint 40 százalékában voltak a lakók maradéktalanul elégedettek az épület minőségével. A felmérés idején a háztartások 11 százaléka nyilatkozott úgy, hogy három éven belül szeretne lakást változtatni. Többségük önállósodni kívánó fiatal, sokan pedig családi házba szeretnének költözni.”(Origo)