A Népi Front lapja

Az álkommunista esete a szövetséges hatalommal

Thürmer Gyula cáfolta  a polgármesteri ambícióival kapcsolatos összeesküvés-elmélet valóságtartalmát, miközben az ATV forrásai szerint a város korábbi Fideszes alpolgármesteréhez küldték a Munkáspárt elnökéről készült 18 ezer szórólapot, amelyet a salgótarjániak postaládájába szánnak.

Mint ismeretes, az álellenzéki  Magyar Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula is indul az időközi polgármester-választáson Salgótarjánban. A pártelnök szerint a városban „szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott”, és eljött az idő, hogy a helyiek sorsáról ne „párt- és érdekcsoportok” döntsenek, hanem a tarjániak.

A pártját  tönkrevágó  figura 2014-ben még főpolgármester szeretett volna lenni, ám nyilvántartásba vételét a Fővárosi Választási Bizottság elutasította, mert a leadott érvényes ajánlások száma nem érte el a szükséges ötezret.  Mostani felbukkanását a Salgótarjánban az elméletek egyike szerint, összefüggésbe lehet hozni a Fidesz azon szándékával, hogy a baloldali szavazók ne csak egy jelöltet lássanak a szavazócédulán. A Republikon Intézet múlt héten publikált kutatása szerint nagyon szoros küzdelem várható a február 28-i polgármester-választáson. A négy induló közül mind ismertség, mind szimpátia alapján a szocialista, álbaloldali Fekete Zsolt és a fideszes Simon Tibor tekinthetőek esélyes jelöltnek, sem a jobbikos Hulitka István, sem a  piros inges Thürmer Gyula nem számíthat jó eredményre.

Salgótarjáni forrásai arról értesítették az atv.hu-t, hogy hétfőn elkészült a városban 18 ezer darab szórólap, amely Thürmer Gyulát népszerűsíti. A csomagot egy, az irodaházban dolgozó személy tájékoztatása szerint Fenyvesi Gábornak, az épületben található Nógrád megyei Hírlap főszerkesztőjének hozták.

Fenyvesi a nyolc év regnálás után leváltott Fideszes Székyné dr. Sztrémi Melinda alpolgármestere volt, majd a polgármesterasszony leköszönése után a Nógrád Megyei Hírlap főszerkesztői pozícióját nyerte meg.

Fenyvesi Gábort többszöri újságírói próbálkozás ellenére sem sikerült elérni, sem a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztőségében, sem személyes használatú mobiltelefonján. Ezek a jelek sokatmondóak. Tudjuk jól, hogy miért nem érnek rá a nagyságos urak és hölgyek.

Thürmer   viszont az ATV érdeklődésére elismerte, hogy valóban 18 ezer szórólapot készülnek eljuttatni a tarjániak postaládáiba. Hogy kollégái a Magyar Posta helyett miért inkább Fenyvesi Gábort, vagy az általa vezetett céget bízták meg a projekttel, arra nem tudott felelni. A pártelnök arra gyanakszik, hogy a Nógrád Megyei Hírlap nem csak saját lappéldányait terjeszti, hanem üzletszerűen foglalkozik szórólapozással is.

A Frontoldal kérdésére egy Európában vezető szórólapterjesztő cég munkatársa elmondta, hogy igen gyermeteg a thürmeri magyarázkodás. A megbízók igencsak utánanéznek annak, hogy ki viszi ki az anyagaikat. Sőt, még szórásellenőrzést is végeznek, ami érthető és teljesen rendjén levő dolog, hiszen nem kevés pénzbe kerül ez a munka. Az ellenőrzést a megbízó, a szórást végző cég munkatársával végzi. Vicces, hogy “a szegények pártja” legfőbb vezetőjének fogalma sincs arról, hogy a sok drága szórólapot ki adja át a salgótarjániaknak. Ilyen esetbén valamiféle szerződést is kötnek egy jogállamban. Szóval nem lökik oda, hogy szórjad haver! A legfőbb “hadúr” azt is tudni szokta, hogy hány szelet párizsit eszik az apparátusi munkatárs. 

(A képen, a tájékozatlan pártvezér Janiczák Dávid Ózd jobbikos polgármesterénél tett udvariassági látogatáson.)

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Piros fejfák

Piros fejfák

Fodor József: Piros fejfák Nyírfa leng sírjuk fölött, Lágy szélütem. Aludjatok Csendesen. Aludjatok - A nagy élet ellobog.   Hol
Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Légy szerző!
Légy szerző!