A Népi Front lapja

Az álkommunista esete a szövetséges hatalommal

Thürmer Gyula cáfolta  a polgármesteri ambícióival kapcsolatos összeesküvés-elmélet valóságtartalmát, miközben az ATV forrásai szerint a város korábbi Fideszes alpolgármesteréhez küldték a Munkáspárt elnökéről készült 18 ezer szórólapot, amelyet a salgótarjániak postaládájába szánnak.

Mint ismeretes, az álellenzéki  Magyar Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula is indul az időközi polgármester-választáson Salgótarjánban. A pártelnök szerint a városban „szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott”, és eljött az idő, hogy a helyiek sorsáról ne „párt- és érdekcsoportok” döntsenek, hanem a tarjániak.

A pártját  tönkrevágó  figura 2014-ben még főpolgármester szeretett volna lenni, ám nyilvántartásba vételét a Fővárosi Választási Bizottság elutasította, mert a leadott érvényes ajánlások száma nem érte el a szükséges ötezret.  Mostani felbukkanását a Salgótarjánban az elméletek egyike szerint, összefüggésbe lehet hozni a Fidesz azon szándékával, hogy a baloldali szavazók ne csak egy jelöltet lássanak a szavazócédulán. A Republikon Intézet múlt héten publikált kutatása szerint nagyon szoros küzdelem várható a február 28-i polgármester-választáson. A négy induló közül mind ismertség, mind szimpátia alapján a szocialista, álbaloldali Fekete Zsolt és a fideszes Simon Tibor tekinthetőek esélyes jelöltnek, sem a jobbikos Hulitka István, sem a  piros inges Thürmer Gyula nem számíthat jó eredményre.

Salgótarjáni forrásai arról értesítették az atv.hu-t, hogy hétfőn elkészült a városban 18 ezer darab szórólap, amely Thürmer Gyulát népszerűsíti. A csomagot egy, az irodaházban dolgozó személy tájékoztatása szerint Fenyvesi Gábornak, az épületben található Nógrád megyei Hírlap főszerkesztőjének hozták.

Fenyvesi a nyolc év regnálás után leváltott Fideszes Székyné dr. Sztrémi Melinda alpolgármestere volt, majd a polgármesterasszony leköszönése után a Nógrád Megyei Hírlap főszerkesztői pozícióját nyerte meg.

Fenyvesi Gábort többszöri újságírói próbálkozás ellenére sem sikerült elérni, sem a Nógrád Megyei Hírlap szerkesztőségében, sem személyes használatú mobiltelefonján. Ezek a jelek sokatmondóak. Tudjuk jól, hogy miért nem érnek rá a nagyságos urak és hölgyek.

Thürmer   viszont az ATV érdeklődésére elismerte, hogy valóban 18 ezer szórólapot készülnek eljuttatni a tarjániak postaládáiba. Hogy kollégái a Magyar Posta helyett miért inkább Fenyvesi Gábort, vagy az általa vezetett céget bízták meg a projekttel, arra nem tudott felelni. A pártelnök arra gyanakszik, hogy a Nógrád Megyei Hírlap nem csak saját lappéldányait terjeszti, hanem üzletszerűen foglalkozik szórólapozással is.

A Frontoldal kérdésére egy Európában vezető szórólapterjesztő cég munkatársa elmondta, hogy igen gyermeteg a thürmeri magyarázkodás. A megbízók igencsak utánanéznek annak, hogy ki viszi ki az anyagaikat. Sőt, még szórásellenőrzést is végeznek, ami érthető és teljesen rendjén levő dolog, hiszen nem kevés pénzbe kerül ez a munka. Az ellenőrzést a megbízó, a szórást végző cég munkatársával végzi. Vicces, hogy “a szegények pártja” legfőbb vezetőjének fogalma sincs arról, hogy a sok drága szórólapot ki adja át a salgótarjániaknak. Ilyen esetbén valamiféle szerződést is kötnek egy jogállamban. Szóval nem lökik oda, hogy szórjad haver! A legfőbb “hadúr” azt is tudni szokta, hogy hány szelet párizsit eszik az apparátusi munkatárs. 

(A képen, a tájékozatlan pártvezér Janiczák Dávid Ózd jobbikos polgármesterénél tett udvariassági látogatáson.)

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!