Eltitkolt hírek: Antifasiszta tüntetés Vona Gábor ellen Londonban

A Jobbik lakájmédiája mélyen hallgat arról, hogy pénteken Vona Gábor beszédet tartott volna a londoni King’s College főiskolán. A szélsőjobboldali pártvezér szónoklatát a helyi antifasiszta tiltakozóhullám söpörte el. A helyi antifasiszta ellenállók március 17-én tovább folytatják tiltakozó akcióikat az Európa-szerte terjedő nacionalista pestis ellen.

Szolidárisak vagyunk a londoni antifasisztákkal, mert a hazai, antifasiszta vörös zászlót bitorló, de

Antifasiszta ellentüntetők. Kép forrása: UAF oldala

bevallottan antimarxista csoportokkal szemben hatékonyan teszik dolgukat. Bár a Jobbik kommunikációja az utóbbi években enyhülni látszik, Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő és Barcsa-Turner Gábor HVIM vezető tevékenysége és szóbeli megnyilvánulásai egyértelműsítik, hogy a fasiszta Jobbik megalakulása óta tartalmilag jottányit sem változott.

A tüntetést a Unite Against Fascism (UAF) azaz Összefogás a Fasizmus Ellen elnevezésű civil szervezet rendezte. A tiltakozó akcióban rengeteg hallgató, oktató illetve az UAF aktivistái vettek részt.

Frissítés: Vona Gábor sajnos mégis meg tudta tartani beszédét. Nagy eredmény viszont, hogy sikerült a rendezvényét eltéríteni, ezért azt máshol, valahol Nyugat-Londonban kellett megtartania felháborodott antifasiszta ellentüntetők gyűrűjében, nem egy felsőoktatási intézményben.

(UAF)