Állítsák le a fák kivágását! Elég volt!

A Népi Front állásfoglalása
 A Népi Front felháborodással értesült arról, hogy  az Orczy-kertben folyó Ludovika Campus beruházás keretében egy nyárfasort vágtak ki, amely a Nagyvárad tér emblematikus részét díszítette, meghatározva a tér egész arculatát, fővárosunk jellegét.
Döbbenten olvastuk, hogy a Ludovika Campus Beruházási Projektiroda vezetője, Somogyi László szerint a fakivágás a VIII. kerület legnagyobb zöldfelületének, az Orczy-kertnek  megújulását szolgálja és csak az épületekhez kapcsolódó park és zöldterület rehabilitációja zajlik.Tapasztalataink azt erősítik meg, hogy Budapesten módszeresen irtják a fákat, bokrokat és elavult módszerekkel “növelik” a zöldterületet. Ilyen módszer a dézsába ültetett fa, olyan helyeken, ahol ez egyáltalán nem indokolt, továbbá a sivár, barátságtalan térkövezés.

Pártunk egyetért  Áder Jánosnak, az állam elnökének kezdeményezésével, bolygónk megmentéséért. Az államfő  világosan kimondta: ma már nem kell bizonygatni, hogy a klímaváltozás az első számú társadalmi és politikai kérdés!

Követeljük, hogy haladéktalanul állítsák le a zöldterület pusztítását, és mindenki cselekedjen  fővárosunk, hazánk és bolygónk megóvása érdekében.

Népi Front Országos Elnöksége

Budapest, 2015. október 29.