A Népi Front lapja

Aki tiszteletlen, az fagyjon meg!

“Vizet árultam a Világ moziban. Fát és szenet loptam a Ferencvárosi pályaudvarról, hogy legyen fűtenivalónk. Színes papírforgókat csináltam és árusítottam a jobb sorsban élő gyerekeknek. Kosarakat, csomagokat hordtam a vásárcsarnokban stb. 1918 nyarán Abbáziában üdültem a Károly király féle gyermeknyaraltatási akció jóvoltából. Anyám már betegeskedett, méhdaganata támadt, s ekkor én magam jelentkeztem a Gyermekvédő Ligánál – így rövid időre Monorra kerültem. Visszatérvén Budapestre újságot árultam, bélyegekkel, majd kék, fehér és postapénzzel kereskedtem, mint egy kis bankár.” (József Attila)

Konyár független polgármesterében valami végképp eltörött: túligénylés esetén Vig Szilárd mondja meg, hogy a szegénységben élő helyiek közül ki kaphat ingyen szenet.

Kizáró okok a polgármester szerint: a részegeskedők, a szemetelők, a tiszteletlenül beszélők, a saját pénzükből cigarettát vásárlók, akik bűncselekményt követtek el.  A polgármester szigora ráadásul nem csak arra csap le, aki szegény létére vett egy cigit, hanem annak családjára is: kizárták a kedvezményezettek köréből azokat a családokat, amelyeknek egy-egy tagja szembekerült a falu vezetőjének elveivel, írja a Népszabadság.  A konyári polgármesterről  kiderült, két évvel a 2014-es megválasztása előtt, azért bocsátották el a helyi iskolából, mert egy érpataki szélsőjobboldali rendezvényen arról beszélt, hogy a cigánygyerekeket csak veréssel lehet fegyelmezni.

Milyen is az a tiszteletlen beszéd? Ki mondja ezt meg? Milyen határokat kell túllépni, hogy az ember tiszteletlen legyen. Ejha, de csendőrvirtusos vére van a polgármester úrnak!

A kiskirálykodó tanácselnökökről  és nyloninges pártitkárokról nagyon szeretnek joggal, csípősen írni. Itt egy embertípusról van szó, amely társadalmi rendszerektől függetlenül él, létezik és az emberek dolga, hogy ne engedjék olyan pozícióba, ahol hatalmaskodni lehet.

 

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Légy szerző!
Légy szerző!