Adminisztratív elsorvadás

Kedves Frontoldal! 

Lassan húsz éve annak, hogy Komárom-Esztergom megyei Annavölgy  ismét önálló település
lett,szuverén 2529-es irányítószámmal.

Az önállóvá válás megmentette az anno községi iskolát a bezárástól,ami a függetlenedési folyamat elindítása fő oka volt még 1996 májusában, amikor jó hét fős társaság kerekasztal tárgyalásokat folytatott
a gyarmatosító Sárisáppal, a megyével, valamint az Országgyűlés és a Horn-kormány önkormányzatiságért felelőseivel,ami 1997 január 1.-ig tartott,amikor is a néhai Gönz Árpád  köztársasági elnök aláírta Annavölgy “szuverenitását” engedélyező okiratot.
Ugyanis minden adott volt, hogy Annavölgy, akkor még bő 1000 fős község önálló település legyen.
Mert megőrződött az alapiskola, polgármesteri hivatal, s így az önkormányzat ekezdett működni önálló jegyzővel (12 évig, azaz 2008-ig). Orvosi rendelője is tökéletesen üzemelt. Ma is működik, csak kis kapacitással.  Óvódája maradt, s van ma is. Kultúrháza is rendesen működött (ma is üzemel, de nem jól).Képtalálat a következőre: „annavölgy”
Ami fontos volt hogy jó 19 évig önálló postamestersége is ,igaz naponta reggel 8-tól délelőtt 10-ig ,s délután 13-tól 16-ig 17-ig volt nyitva (a másofik üzemeltetőnél csak délután 13-tól 16-ig, s működésének 9. évében (2006 szeptemberében)  üzemeltetőváltás történt, de mégis Annavölgy Posta volt, s megfelelt az igényeknek, bár kicsit a nyitvatartási rend nem kedvezett a hétköznapi iskolába, s dolgozni járó lakosoknak, de önálló posta volt. Igen, már csak VOLT, mivel épphogy  csak alig  800 főt számlál a község, s vannak, akik máshol intézik postai ügyeiket gazdaságtalanná vált a működtetése. 2016 október 1-től kénytelen volt  végleg bezárni.
S mit jelenthet mindez Annavölgynek,Komárom-Esztergom  megyének, országnak-világnak? Azt hogy a község újra a FEUDALIZMUS rabságos korszakába lép,ahonnan húsz  évvel ezelőtt verítékes szellemi munka árán egyszer már kiszabadult,s elindult DEMOKRATIKUS úton a DINAMIKUS FEJLŐDÉS felé, a kor  kihívásainak, elvárásainak megfelelően.
Csatorna,gáz,kábel tv, vezetékes telefon,  később teljes mobiltelefonálási lehetőség is kiépült
az egykori kis bányászközségben.
És most mindennek  ellenére, bezár a POSTA,ez kis Gerecse déli részén fekvő falu ismét egy értelmetlen adminisztrativ manővernek köszönhetően teljesen letörlődik,  nemhogy a Komárom-Esztergom megyei és a Magyar Köztársaság térképéről,de még a Föld világatlaszáról is eltűnik,azaz adminisztratívan teljesen elsorvad.
Mi és Ti kik mindenkoron a marxi-lenini  iránymutatások alapján a feudalizmus,s a kapitalizmus ellen
harcolunk-harcoltok,ne hagyjuk- ne hagyjátok hogy újra a FEUDALKAPITALISTA rabjai legyenek azok a falvak,községek, amelyek  a a ’90-es években lettek önállóak!!! Mert mindannak következménye ismét csak a könyörtelen FASIZMUS lehet!
Vándor
Az agrárpolitikát össze kell kapcsolni a vidékfejlesztési koncepcióval, amelynek főbb törekvései közé tartozik a vidék népességeltartó erejének növelése, a vidék életének dinamizálása, sokszínűvé, pezsgővé tétele és európai színvonalúvá fejlesztése. Meg kell akadályozni a falvak elnéptelenedését! E cél elérésben megoldást jelenthet a helyi idegenforgalom, turizmus fellendítése, valamint a szintén helyi kötődéssel rendelkező vállalkozások támogatása, a vidék közlekedési infrastruktúrájának javítása.”(A Népi Front programjából)