A Népi Front lapja

A XV. kerület büszkeségei

A nyár folyamán több kimagasló sporteredmény született, így a 15. kerület ismételten büszke lehet kimagasló eredményt elért fiatal sportolóira. Németh Angéla és dr. Pintér Gábor alpolgármester ezúttal Földházi Zsófia öttusázót és edzőjét, Takács Pétert, Solti László kajakost és edzőjét, Giczy Csabát, valamint Végső János darts bajnokot és edzőjét, Borbély Richárdot köszöntötte 2015. szeptember 15-én, a Polgármesteri Hivatalban.

2015. június 6-a és 13-a között zajlott le a horvátországi Porečben az EDU Európa-bajnokság, illetve az IDF világbajnokság. A Pestújhelyi SC 15 fővel képviselte hazánkat, illetve a kerületet. A verseny a klubcsapatok Európa Kupájával kezdődött, ahol a Pestújhelyi SC két csapatot indított. A második csapat negyedik lett, míg az első csapat 100%-os teljesítménnyel megnyerte a versenyt.
Végső János a páros versenyben német társával bronzérmet szerzett. Az utolsó napon az egyéni Európa-bajnokság került lebonyolításra. Több mint 400 versenyző közül első magyarként, Végső Jánosnak sikerült megnyerni az Európa-bajnokságot soft szakágazatban.
Július utolsó hetében hat ország részvételével, közel 200 versenyző vett részt a FECS soft Európa-bajnokságon az olaszországi Lignanóban. A Pestújhelyi SC darts versenyzői újra bizonyították, hogy Európa élvonalában vannak. Végső János ismét Európa legjobbja lett, megnyerte az EB egyéni számát, illetve a mix páros EB-t is Szatmári Zsuzsával. Végső Jánost Borbély Richárd készítette föl a versenyre.

A 2015. június 29. és július 5. között megrendezésre került berlini Világbajnokság hagyományos versenyéről a Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara összeállítású öttusacsapat bronzéremmel térhetett haza. Földházi Zsófia felkészülését vívóedzője, Takács Péter segítette, aki a KSI öttusa szakosztályának vezetője.

2015. július 3. és 5. között rendezték meg a Kajak-kenu Maratoni Európa-bajnokságot Bohinjban, Szlovéniában. A legerősebb és a legnépesebb mezőny ezúttal is a férfi kajakban gyűlt össze, de a Boros Adrián, Solti László duó végül ezüstéremmel térhetett haza.
Szlovénia után, a duó 2015. szeptember 13-án a győri Maratoni Kajak-Kenu Világbajnokságon a K2 Senior 30 km-es versenyben világbajnoki címet szerzett.
Solti László az Újpesti Kajak Sport Club válogatott versenyzője, edzője Giczy Csaba. (Forrás: Polgármesteri Hivatal Honlapja)

A Népi Front  kerületi tagsága gratulál és sok sikert kíván!

 

 

 

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
No thumbnail available

Dózsa Vezér emlékezete

"Rokonai mintha csak szégyellték volna; éltek, virágoztak hazaszerte: de nem emlegették őseik
70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Légy szerző!
Légy szerző!