A Népi Front lapja

A világhírű székely festőművész nem kér Bayer társaságából

Azért csak most adja vissza, mert azt hitte, egy évekkel ezelőtti lakástűzben megsemmisült a kitüntetés – nyilatkozta a grafikus- és festőművész a Népszavának. “A tűznek nem kellett, és most már nekem sem” – jelentette ki Macskássy Izolda.Képtalálat a következőre: „macskássy izolda életrajz”

Macskássy ismerten jobboldali elkötelezettségű, de többször felszólalt az Orbán-kormány szegényellenes intézkedései ellen. A Népszava beszámolója szerint két évvel ezelőtt gyújtogatás miatt lobbant lángra Budafoki úti lakása. 50 év munkája lett a lángok martaléka. Nem sokkal előtte a művész közlése szerint egy idegen telefonon megfenyegette, mondván: “nem kéne annyit pofázni”.

A művésznő határozottan kiállt az egyetemes emberi és keresztényi értékek mellett, ezzel a szélsőjobboldali söpredék és a kormány ellenségévé vált.

Hosszú ideje kap fenyegetéseket éjszaka és hajnalban telefonon és kaputelefonon keresztül. Az utóbbi időben mindig van mellette valaki.

Szerinte azért bántják, mert nyilatkozataiban rendszeresen kifejti: nem stadionokat kellene építeni és herdálni az ország vagyonát, hanem például a szociálisan rászorulókat kellene megfelelően segíteni.

1945-ben született híres korondi  fazekas családban. Erdélyben, Bulgáriában és Ausztriában tanult . Képei szerte a világon ismertek.  A legnagyobb művészek között tartják számon . Németországban állandó tárlata van. Két felnőtt gyermek édesanyja.

Macskássy Izolda nem politikus. Ezzel a gesztussal is értésére akarta adni az országnak, hogy nem ért egyet a jelenlegi kormány intézkedéseivel, ami természetesen dühíti népnyúzókat. Kellemetlen, hogy az élő művészek legnagyobbika, ráadásul határontúli, bírálja a kormányt.

A  fotón, a kiváló művész porig égett lakásában.

Képtalálat a következőre: „macskássy izolda életrajz”

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
Légy szerző!
Légy szerző!