A valódi baloldal felhívása az erkölcsért

Az általam ismert kilenc magyar politikai formáció (Fidesz, Jobbik, MSZP, DK, PM, LMP, Munkáspárt, Népi Front és az Európai Baloldal) közül összesen kettő foglalkozott a pesti gettó témájával a Facebook oldalukon. Vajon mitől fél a másik hét? Hogy kivételesen egyszer ki kellene szakadniuk az oroszellenes demagógiából? Hogy egyszer el kellene ismerniük: a történelmet nem lehet megváltoztatni? Vagy inkább attól tartanak, hogy a magyar kocsmakörökben egy évszázada terjengő zsidó és kommunista gyűlöletet magukba szívó potenciális választópolgárok egy ilyen megemlékezés hallatán már nem vonulnának a szavazófülkékhez?

Magyarországot nem az teszi tönkre, hogy egy-egy romlott politikus csoport szétlop mindent. Sokkal inkább, hogy a teljes politikai elit számára a demokrácia kimerül a populizmusban: Mit nekünk emberi erkölcs vagy értékek hogyha egyszer a szovjet hadsereg felszabadító akciójának megemlítése nem hoz szavazatot? Hiszen ez nem olyan mint 56 hogy a személyes tragédiákból fakadó dührohamot meglovagolva eladható a liberális demokrácia, a Horthysta restauráció vagy bármilyen tetszőleges ideológia.

Ahol összetett a kérdés és vitatkozni kellene róla ott a pártok teljes mesterséges zavart keltenek azzal, hogy teleharsogják félinformációkkal az országot amíg az emberek azt nem érzik, hogy most már valamennyire értenek a kérdéshez de főleg azt, hogy elegük van a témából. “Mutassanak inkább rá hogy hova kell nyomni az ikszet aztán befejeztem az állampolgárkodást mára!”
Ahol egyszerű a kérdés és az emberi értékekből fakad a kristálytiszta válasz ott a pártok hallgatnak, síri csendben.
Harminc éve játsszuk ezt az áldemokráciásdit. Ideje lenne befejezni.

Emberek vagyunk, közös társadalomban élünk. Függetlenül attól, hogy miként határozod meg magad és mit gondolsz a világról ha azt akarod, hogy változzon a rendszer ne a baromi jól hangzó jelszavakat oszd meg, hanem azokat az információkat amik nem a bestiális állatot, a “vesszen a szomszéd csak az én házam álljon” érzést hanem a morálokkal élő embert, a többiek iránt lévő együttérzést ébresztik fel benned!
Csak így élhetünk együtt úgy, hogy mindannyiunk számára egyenlő és igazságos legyen a rendszer.