A Népi Front lapja

A Sziriza Kommunista Irányzata szembe fordul Ciprásszal

Görögország: Az új megállapodás kiárusítás és az emberek megbüntetése a „Nem” szavazatokért. Szervezzünk tömegellenállást a junta ellen – amely a Trojkából, az oligarchiából és a kapituláló kormányból áll-, hogy megállítsuk a megállapodás parlament általi elfogadását. A Sziriza Kommunista Irányzatának felhívása:

Mit tegyenek a Sziriza és a Baloldali Platform tagjai

A megállapodás, amit a miniszterelnök írt alá az EU ma reggeli csúcstalálkozóján – és amely masszív megszorításokat tartalmaz, az emberek túladóztatásának új szintjét, elsöprő privatizációt, a fizetések és nyugdíjak csökkentését – semmi más, mit kiárusítás és behodolás a Trojka követeléseinek. Egyidejűleg az emberek megbüntetése a bátor és osztályalapú „Nem” szavazatukért (a múlt vasárnapi népszavazáson).

A kormány és a Sziriza vezető csoportja kapitulált. A dolgozó emberek és a fiatalság nem fogják ugyanezt csinálni. Ebben a pillanatban a döntő kérdés, hogy létre kell hozni a forradalmi dolgozó osztály „Nem” mozgalmát annak érdekében, hogy megakadályozzuk az új jegyzék parlament általi elfogadását, és hogy megbuktassuk a parlamenti junta „nemzeti egységét”

Mit kell most tenni:

– egy meghatározatlan idejű általános sztrájkot és tömeges tüntetéseket, a melyek követelik az egyezmény elutasítását

– minden munkahelyen és lakókörnyezetben harci bizottságokat kell szervezni

A Kommunista Irányzat felszólítja a Sziriza minden tagját, hogy reagáljon határozottan az elkövetkező órákban. A baloldali közkatonák dühét politikai cselekvésbe kell fordítani, és nem szabad hagyni, hogy ez elherdálódjon, és azzal végződjön, hogy az emberek „lehajtott fejjel” elhagyják a mozgalmat. Ne könnyítsük meg a hazug vezető klikknek, hegy betetőzzék árulásukat. Nem csak megsértették, de meg is semmisítették a párt politikai, ideológiai, programadó és alapelveit. Az árulás minden szégyene az övék. A pártot vezető hazugok elleni végső csata politikai becsület kérdése, de mindenekfelett eszköz a legjobb baloldali aktivisták megmentéséhez.

A Kommunista Irányzat felszólítja a Sziriza minden tagját, hogy követelje a helyi kirendeltségek rendkívüli ülését, hogy elfogadják a következő állásfoglalást:

A Sziriza minden parlamenti képviselője le kell szavazza a megállapodást és az azt kísérő jogszabály tervezeteket.

ASziriza azon parlamenti képviselői, akik az egyezmény javára szavaznak, és azok a kormányzati tisztviselők,aki azt végrehajtják, automatikusan kizárják magukat a pártból. Nem szívesen látjuk őket a párt testületeibenés nem lehetnek állandó párttagok.

Össze kell hívni a Sziriza rendkívüli kongresszusát, amelyik politikailag felmond a kormánynak, és elfogad egy új programot, új politikát, és új vezetőséget választ.

Követeljük a Központi Bizottság azonnali összehívását, amelyik megvitatja és elfogadja a fenti állásfoglalást. Nyomatékosan felszólítjuk a Baloldali Platformot, hogy támogasson bennünket, és követelje a tagjaitól, hogy szavazzanak a megállapodás ellen, sé a minisztereitől, hogy mondjanak le a „nemzeti egység” memorandum-kormányában viselt tisztségükről.

Ha ezt a végső küzdelmet a hazug vezetők ellen elveszítjük, akkor a Sziriza balszárnya hozzon létre egy új pártot, amely a tudományos szocializmus politikai és programadó elvein alapszik, és szilárdan megtagadja a reformizmust és a szociáldemokráciát, amely ismét bebizonyította, hogy felelős a nagy veszteségekért és az árulásért.

Ezen végső ütközet sikere teljes mértékben a párt legnagyobb baloldali irányzatának, a Baloldali Platformnak a hozzáállásától és választásától függ. Ha a Baloldali Platform nem fogadja el közvetlenül a fent említett alapvető lépéseket, akkor a demoralizált harcosok ezrei fogják elhagyni a pártot, és értelmetlenné teszi a baloldaliak és kommunisták bennmaradását a Szirizában.

A Kommunista Tendencia, bár egy új irányzat kis erőkkel, az egyetlen következetes ellenzéke a párt vezetésének a párton belül. A Tendencia volt az egyetlen, amely az alapító kongresszuson és minden párt testületben egy alternatív politikai programot támogatott, és ellenezte a vezetés szociáldemokrata nézeteit.

szirizaA Tendencia volt az egyetlen a Központi Bizottságban, amely képviselőin keresztül a vezetés politikai javaslatai ellen szavazott. Ez nem bármilyen „politikai fétis” miatt volt, hanem mert ezekben a javaslatokban a későbbi árulás magjai voltak elrejtve. Ez volt az oka annak, hogy csak a Tendencia lett megfosztva a szavazólapokon szerepléstől, és így attól, hogy parlamenti képviselőket küldjön. A Kommunista Tendencia következetes álláspontja, minthogy szemben állt a tapsolók, a védelmezők, a „tartózkodók” és „jobbítók” pipogya „ellenkezésének” uralkodó áramlatával, lehetővé teszi, hogy felszólítsa a párt legharciasabbjait gyülekezésre és szerveződésre.

Elvtársak, tagok, támogatók és a Sziriza szavazói, akikkel vállvetve harcoltunk a sztrájkok és tüntetések alatt a lakóhelyeken, a munkahelyeken és az egyetemeken a Memorandum ellen, védve a dolgozó osztály és a szegény emberek jogait – maradjatok távol a csalódás és cinizmus mérgétől!

Valójában a Sziriza vezető csapatának, a Sziriza szocáldemokráciájának és karrierizmusának vége van. Azonban a mi Szirizánk, a közkatonák Szirizája sé az osztályharc él. Felszólítunk ma, hogy erősítsd a Tendenciát. Szervezz a Kommunista Tendenciával, harcolj az egyetlen valódi politikai megoldásért, amelyik a dolgozó embereknek kedvez, az antikapitalista, szocialista szakításért! Ez a legjobb válasz a hazug reformista vezetőknek, ez az egyetlen útja annak, hogy ezt az értékes leckét a reformista árulásról cselekedetbe fordítsuk, amely az igazi szocializmus győzedelmes bosszúját készíti elő.

Fordította: Rónai Katalin, a Népi Front alelnöke

www.marxist.com

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
Engem felszabadítottak

Engem felszabadítottak

Nem éltem még, amikor először felszabadítottak. Hiszen ha nem jöttek volna, akik jöttek,
No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
Légy szerző!
Légy szerző!