A Népi Front lapja

A rendőrség összecsapott a tüntetőkkel Franciaországban

A francia rendőrség könnygázt és vízágyút vetett be a hétvégén a kormány azon lépése ellen tüntetők ellen, hogy megemelnék a heti munkaórák törvényi keretét.

A rendőrök 8 embert tartóztattak le Párizsban, miután megrohamoztak egy rendőrségi épületet, autókat rongáltak meg és bankfiókokat vandalizáltak a fővárosban.

A korai órákban a tüntetők megpróbálták elérni Manuel Valls francia miniszterelnök rezidenciáját, aki épp Algériában van.

Francoise Hollande Szocialista párti kormánya 35-ről 48 órára akarja növelni a maximális munkaórák számát – vagy „különleges körülmények között” akár 60-ra. A kormány azt állítja, hogy a lépés arra bátorítja a cégeket, hogy több munkást alkalmazzanak. A rendőrség később közölte, hogy kb. 300-an randalíroztak, akik a párizsi Köztársaság téri ülősztrájkról érkeztek.  A rendőrség szerint az ülősztrájk nyugodtan zajlott.

Kb. 200 tüntetés volt szerte az országban, többük erős rendőri ellenállásban ütközött.

Demonstrálók tízezrei lepték el csak Párizs utcáit, beleértve a Köztársaság téri ülősztrájkot. A rendőrség azonban könnygázt is bevetett a Nemzet terén.

Nantes nyugati városában a rendőrség vízágyút használt, hogy feloszlassa a tüntetőket, miközben a szintén nyugati Rennes-ben pajzsokkal és gázálarccal felszerelt, fekete ruhás tüntetőkkel néztek szembe.

Forrás: Morning Star/AMI

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
Légy szerző!
Légy szerző!