A Népi Front lapja

A rendőrség összecsapott a tüntetőkkel Franciaországban

A francia rendőrség könnygázt és vízágyút vetett be a hétvégén a kormány azon lépése ellen tüntetők ellen, hogy megemelnék a heti munkaórák törvényi keretét.

A rendőrök 8 embert tartóztattak le Párizsban, miután megrohamoztak egy rendőrségi épületet, autókat rongáltak meg és bankfiókokat vandalizáltak a fővárosban.

A korai órákban a tüntetők megpróbálták elérni Manuel Valls francia miniszterelnök rezidenciáját, aki épp Algériában van.

Francoise Hollande Szocialista párti kormánya 35-ről 48 órára akarja növelni a maximális munkaórák számát – vagy „különleges körülmények között” akár 60-ra. A kormány azt állítja, hogy a lépés arra bátorítja a cégeket, hogy több munkást alkalmazzanak. A rendőrség később közölte, hogy kb. 300-an randalíroztak, akik a párizsi Köztársaság téri ülősztrájkról érkeztek.  A rendőrség szerint az ülősztrájk nyugodtan zajlott.

Kb. 200 tüntetés volt szerte az országban, többük erős rendőri ellenállásban ütközött.

Demonstrálók tízezrei lepték el csak Párizs utcáit, beleértve a Köztársaság téri ülősztrájkot. A rendőrség azonban könnygázt is bevetett a Nemzet terén.

Nantes nyugati városában a rendőrség vízágyút használt, hogy feloszlassa a tüntetőket, miközben a szintén nyugati Rennes-ben pajzsokkal és gázálarccal felszerelt, fekete ruhás tüntetőkkel néztek szembe.

Forrás: Morning Star/AMI

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A szovjet-orosz filmkultúra II. – Kultúrszociológiai gondolatok és a nagybetűs Irodalmi hagyomány

A mintegy hetven év szovjet szocialista rendszerének tökéletes „hátrafelé elsült fegyvere” saját
No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
Légy szerző!
Légy szerző!