A Népi Front lapja

A rendőrség összecsapott a tüntetőkkel Franciaországban

A francia rendőrség könnygázt és vízágyút vetett be a hétvégén a kormány azon lépése ellen tüntetők ellen, hogy megemelnék a heti munkaórák törvényi keretét.

A rendőrök 8 embert tartóztattak le Párizsban, miután megrohamoztak egy rendőrségi épületet, autókat rongáltak meg és bankfiókokat vandalizáltak a fővárosban.

A korai órákban a tüntetők megpróbálták elérni Manuel Valls francia miniszterelnök rezidenciáját, aki épp Algériában van.

Francoise Hollande Szocialista párti kormánya 35-ről 48 órára akarja növelni a maximális munkaórák számát – vagy „különleges körülmények között” akár 60-ra. A kormány azt állítja, hogy a lépés arra bátorítja a cégeket, hogy több munkást alkalmazzanak. A rendőrség később közölte, hogy kb. 300-an randalíroztak, akik a párizsi Köztársaság téri ülősztrájkról érkeztek.  A rendőrség szerint az ülősztrájk nyugodtan zajlott.

Kb. 200 tüntetés volt szerte az országban, többük erős rendőri ellenállásban ütközött.

Demonstrálók tízezrei lepték el csak Párizs utcáit, beleértve a Köztársaság téri ülősztrájkot. A rendőrség azonban könnygázt is bevetett a Nemzet terén.

Nantes nyugati városában a rendőrség vízágyút használt, hogy feloszlassa a tüntetőket, miközben a szintén nyugati Rennes-ben pajzsokkal és gázálarccal felszerelt, fekete ruhás tüntetőkkel néztek szembe.

Forrás: Morning Star/AMI

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Proletárdiktatúra és demokrácia

Proletárdiktatúra és demokrácia a politikai néphit szerint összeegyeztethetetlen fogalmak, mondván, hogy a
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -1. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Gyerekkoromban szerettem Nemere István fantasztikus regényeit olvasni. Talán éppen az ő izgalmas
No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Légy szerző!
Légy szerző!