A Népi Front lapja

“A népvándorlás legfőbb előidézője maga Amerika”

Simó Endre beszéde, a Népi Front Emberséggel az emberért c. budapesti politikai gyűlésén

(2015. szeptember 6.)

Büszkék vagyunk rátok! A Népi Front elsőként rendez politikai gyűlést az emberiesség jegyében az emberért. Büszkék vagyunk, hogy közénk tartoztok, a Magyar Békekörhöz, és kezet fogtok mindazokkal, akik békét és emberséges megoldást akarnak világnézeti hovatartozásuktól függetlenül ó. Béke és emberiesség szinonim fogalmak. Itt és most azt jelentik, hogy embernek kell maradnunk a békétlenség, a gyűlöletszítás, és egyesek elembertelenedése közepette.

A történelem merőben új fejlemény elé állít bennünket. Milliók kényszerülnek elhagyni otthonukat és földjüket, hogy mentsék életüket a háborúk elől, és megélhetéshez jussanak a nélkülözés helyett. Sok százezren mifelénk veszik az útjukat, és nincs az a szögesdrót, amely feltartóztathatná őket. A történelem próbára teszi emberségünket. Választhatunk szögesdrót és befogadás között. A falat ledöntik, a befogadásnak viszont határt szab a teherbíró képesség. Nos, mit tegyünk?

Embernek maradni ebben a helyzetben azt jelenti, hogy

Be kell fogadni a menekülőket és biztonságba kell helyezni őket, gyermekeiket! Enni-inni kell adni nekik, és helyet, hogy lehajthassák a fejüket! Segíteni kell nekik abban, hogy úti céljukat mielőbb elérjék!

Ki kell állni népünkért, nehogy a népvándorlásért felelős centrum erőn felüli áldozatra kényszerítsen minket, és koncentrációs tábor szerepére kárhoztassa hazánkat!

Egyszerre tartozunk emberséggel a bevándorlóknak és felelősséggel saját népünknek, a magyar népnek!    Embernek csak úgy tudunk maradni ilyen körülmények között, ha alkalmazkodunk az új helyzethez: Mielőbb tudomásul kell vennünk, hogy hosszú távon együtt kell élnünk a bevándorlással! Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottsága elnöke szerint naponta 42 ezer család menekül el otthonából a világon. Háromfős családdal számolva ez évente 46 millió embert jelent!

Dempsey csak arról hallgatott szemérmesen, hogy a népvándorlás legfőbb előidézője maga Amerika, háborúival, birodalmi hódító politikájával, az Iszlám Állammal és más terrorszervezetekkel összejátszó machiavellista módszereivel.

A Magyar Békekör elvi álláspontja a következő: A népvándorlás feltartóztatásának egyetlen módja a népek életének és megélhetésének biztosítása saját hazájukban és földjükön. A magyar nép, a világ minden népéhez hasonlóan háborúk és szögesdrótok helyett emberközpontú új világrend létrejöttében érdekelt.

Lehet, hogy ma még álomnak tűnik egy ilyen új igazságos világrend, de a mi célunk ennek az álomnak a valóra váltása: egy emberközpontú, békés és igazságos világrend! Nem vagyunk egyedül harcunkban, melyet érte folytatunk. Napjaink világában hatalmas új szövetségek vannak kialakulóban, amelyek céljai hasonlóak, vagy megegyeznek a mieinkével. Merítsünk bátorságot belőle, és erősítsük egymást!

Emberbarátság, szolidaritás és felebaráti szeretet le fogja győzni az ordas eszmét és a fenevadat, mely újra felütötte fejét korunk világában! Tegyünk érte, hogy így legyen!

TI ÍRTÁTOK

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H

50 kiló műanyag másodpercenként!

A folyókba dobott műanyag hulladék jelenti az óceánok szennyezésének egyik legfőbb forrását, és a legnagyobb szennyezők az ázsiai folyók – írják  holland kutatók. Számításaik szerint a fo

"Fehérek közt egy európai". Thomas Mann (Lübeck, 1875. június 6. – Zürich, 1955. augusztus 12.)

Német író, a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja. Elbeszéléstechnikája a 19. századhoz, elsősorban Tolsztojhoz, illetve Theodor Fontane és Richard Wagner szimbólumaihoz és ve
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Az "én ötvenhatom"

1956 hatvanadik évfordulója alkalmából sorozat indult a Magyar Rádióban és az M1
No thumbnail available

Gorkij alakjai hogy kísértenek...

Hetvennyolc esztendeje halt meg a zseniális   szovjet író, aki függetlenül politikai
No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
Légy szerző!
Légy szerző!