A Népi Front lapja

A Népi Front ugyanazt képviseli mint Latin-Amerika vezetői

Latin-Amerika vezetői szerdán egyesültek, hogy elítéljék Donald Trump amerikai elnök tervét, hogy falat építsen a mexikói határon és magára hagyja a szíriai menekülteket is.
Az Latin-Amerikai és Karibi Államok Közösségének ülésére gyűltek az államfők a Dominikai Köztársaságban, amikor Trump lépéseket tett az Egyesült Államokat Latin-Amerikától elválasztó fal megépítésére.

Salvador Sanchez salvadori elnök közölte, hogy országa lépéseket tesz a változások ellen, Rafael Correa ecuadori elnök pedig felszólította a régiót, hogy “világos állást foglaljanak a migránsok védelmében, és nem csak Latin-Amerikában és a karibi térségben, hanem az egész világon.”

Raul Castro kubai elnök felszólította a regionális országokat, hogy egyesüljenek közös érdekeikért. “Sosem volt még ennyire fontos, hogy az egység útját járjuk, és felismerjük, hogy mennyi közös érdekünk van,” – közölte. “Az egységért való munka szükséges és nem halasztható.”

Castro megismételte, hogy támogatja Venezuela népét és kormányát, valamint elítélte a bolivári forradalom elleni akciókat, csakúgy mint a Brazil Munkáspárti Dilma Rousseff elleni puccsot.

Barack Obama leköszönő elnök egy évvel meghosszabbította rendeletét, amely Venezuelát a nemzetbiztonságra való fenyegetésnek tekinti, mielőtt múlt héten elhagyta volna hivatalát.

Ellenben Castro közölte, hogy folytatná a tárgyalásokat az Obama alatt elkezdett enyhülés irányába a Trump kabinettel is az “egyenlőség keretein belül”, anélkül, hogy beavatkoznának Kuba szuverenitásába és függetlenségébe.

“Az új amerikai kormány számára kívánatos lenne tisztelnie a régiót, bár aggasztó, hogy kinyilatkoztatott szándékok kockára tenni érdekeinket a kereskedelem, foglalkoztatás, migráció és a környezetvédelem terén.”

Közben Enrique Pena Nieto mexikói elnök, aki nem vett részt az ülésen, élesen elutasította Trump követelését, hogy Mexikó fizesse meg a falat, és azt sugallta, hogy lemondja a Washingtonba tervezett látogatását.

Pena közölte, hogy még megvárja egy magas szintű mexikói tárgyalócsoport jelenlegi találkozóját a Trump kabinettel Washingtonban, mielőtt végleg döntene.

Közben New York-ban, Seattle-ben és más nagyvárosokban a polgármesterek, állami kormányzók és a törvényhozás tagjai ígérték meg, hogy ellenállnak Trump fenyegetésének, hogy megvonja a szövetségi támogatást, amíg be nem fejezik azt a politikát, amely elutasítja az illegális bevándorlók deportálását.

forrás: Morning Star/AMI

Kapcsolódó kép

 

 

 

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
No thumbnail available

A vasra vert csillag

Vöröscsillag, mondd, mit vétettél, rabságra miért ítéltettél? Világszabadságot hirdettél, s a világ üldözöttje lettél? Míg
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
Légy szerző!
Légy szerző!