A Népi Front lapja

A Népi Front ugyanazt képviseli mint Latin-Amerika vezetői

Latin-Amerika vezetői szerdán egyesültek, hogy elítéljék Donald Trump amerikai elnök tervét, hogy falat építsen a mexikói határon és magára hagyja a szíriai menekülteket is.
Az Latin-Amerikai és Karibi Államok Közösségének ülésére gyűltek az államfők a Dominikai Köztársaságban, amikor Trump lépéseket tett az Egyesült Államokat Latin-Amerikától elválasztó fal megépítésére.

Salvador Sanchez salvadori elnök közölte, hogy országa lépéseket tesz a változások ellen, Rafael Correa ecuadori elnök pedig felszólította a régiót, hogy “világos állást foglaljanak a migránsok védelmében, és nem csak Latin-Amerikában és a karibi térségben, hanem az egész világon.”

Raul Castro kubai elnök felszólította a regionális országokat, hogy egyesüljenek közös érdekeikért. “Sosem volt még ennyire fontos, hogy az egység útját járjuk, és felismerjük, hogy mennyi közös érdekünk van,” – közölte. “Az egységért való munka szükséges és nem halasztható.”

Castro megismételte, hogy támogatja Venezuela népét és kormányát, valamint elítélte a bolivári forradalom elleni akciókat, csakúgy mint a Brazil Munkáspárti Dilma Rousseff elleni puccsot.

Barack Obama leköszönő elnök egy évvel meghosszabbította rendeletét, amely Venezuelát a nemzetbiztonságra való fenyegetésnek tekinti, mielőtt múlt héten elhagyta volna hivatalát.

Ellenben Castro közölte, hogy folytatná a tárgyalásokat az Obama alatt elkezdett enyhülés irányába a Trump kabinettel is az “egyenlőség keretein belül”, anélkül, hogy beavatkoznának Kuba szuverenitásába és függetlenségébe.

“Az új amerikai kormány számára kívánatos lenne tisztelnie a régiót, bár aggasztó, hogy kinyilatkoztatott szándékok kockára tenni érdekeinket a kereskedelem, foglalkoztatás, migráció és a környezetvédelem terén.”

Közben Enrique Pena Nieto mexikói elnök, aki nem vett részt az ülésen, élesen elutasította Trump követelését, hogy Mexikó fizesse meg a falat, és azt sugallta, hogy lemondja a Washingtonba tervezett látogatását.

Pena közölte, hogy még megvárja egy magas szintű mexikói tárgyalócsoport jelenlegi találkozóját a Trump kabinettel Washingtonban, mielőtt végleg döntene.

Közben New York-ban, Seattle-ben és más nagyvárosokban a polgármesterek, állami kormányzók és a törvényhozás tagjai ígérték meg, hogy ellenállnak Trump fenyegetésének, hogy megvonja a szövetségi támogatást, amíg be nem fejezik azt a politikát, amely elutasítja az illegális bevándorlók deportálását.

forrás: Morning Star/AMI

Kapcsolódó kép

 

 

 

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
Piros fejfák

Piros fejfák

Fodor József: Piros fejfák Nyírfa leng sírjuk fölött, Lágy szélütem. Aludjatok Csendesen. Aludjatok - A nagy élet ellobog.   Hol
Légy szerző!
Légy szerző!