A Népi Front nyílt levele a katolikus egyházhoz a menekültekkel kapcsolatban

Egyházi Vezetők!

Tisztelt keresztény Hívők!

“Több segítő a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit templomot is megkeresték, azonban itt megtagadták a segítségnyújtás.Van olyan család, akit éppen keresztény hite miatt üldöztek otthon a tálibok” Olvasták Önök ezt a hírt?

Nehéz napokat, heteket, hónapokat él meg a világ. Keresztény, muszlim  és más vallású, valamint ateista testvéreink a halál, a háborúk, a kínzás elől menekülnek. Néhányan Magyarországra érkeznek fáradtan, betegen, szomjasan.

Szégyen, de hazánkban nem testvéri szeretet, hanem gyűlölet fogadja üldözött embertársainkat.

A Népi Front, kis párt, de a maga szerény eszközeivel igyekszik enyhíteni azt a fájdalmat, amit a menekülteknek át kell élni. Egy szelet kenyér, egy üveg víz, ennek hiányában egy baráti-emberi kézfogás is életet menthet. Meggyőződésünk,. hogy politikai meggyőződéstől és vallástól függetlenül segítenünk kell testvéreinknek. Őszentsége, Ferenc pápa óriási erőfeszítéseit csodáljuk és Őt minden keresztény és nem keresztény ember számára példaképnek tartjuk. Ennek fényében készek vagyunk egyénileg és másokkal összefogva cselekedni a szenvedőkért.

Itthon nem minden esetben tapasztaljuk, hogy Ferenc pápa szavait követnék.

Tisztelt Egyházi Vezetők! Igaz-e az, hogy az Árpád-házi Szent Margit templom megtagadta a segítségnyújtást? Ez a templom miért viselheti még Szent Margit nevét, aki áldozatvállalásban nem ismert határokat?

“Arra hívok fel mindenkit, hogy kérjen megbocsátást Istentől azon emberek és intézmények számára, akik bezárják az ajtót a jobb életet, a családot és védelmet keresők előtt” – mondta Ferenc pápa. Tehát a Magyar Katolikus Egyháznak is kérjenek megbocsátást, mert mostohán bánik üldözött testvéreivel.  Igen, de ezzel nincs vége földi életüknek. A megbocsátás elnyerése után cselekedjenek emberhez méltón? Megtették már?

Ki a Katolikus egyház legfelsőbb vezetője? Ferenc pápa, Orbán Viktor vagy Vona Gábor?

Várjuk haladéktalanul válaszukat!

Isten kegyelmezzen Önöknek!

Népi Front Országos Elnöksége

2015. július 21.

nepifront-logo-logo