A Népi Front lapja

A Népi Front levele a törökországi kommunistákhoz és a baloldali harcosokhoz

Elvtársak!

Mi, magyar kommunisták lelkesedéssel és örömmel fogadtuk azokat a híreket, amelyek  a Ti sikereitekről tudósítottak. Győztetek, de Erdogan, a diktátor nem hajlandó tudomásul venni a török nép akaratát, s azt is figyelmen kívül hagyja, hogy a PKK harcosai önfeláldozóan harcolnak az ISIS ellen. Erdogan háborút indított a népe ellen. Erdogan, ha igazi államférfi lenne, mellétek állna, minden ideológiai ellentétet félretéve, és ő is küzdene a közös ellenség legyőzése érdekében.
De ő nem államférfi, hanem pitiáner diktátor. Ostoba és hataloméhes.
“A kurd média jelentései szerint akár 1000 – elfogott ember a parlamentben is jelen lévő Népi Demokratikus Párt (HDP), a PKK-közeli Hazafias Demokratikus Ifjúsági Mozgalom (YDG-H), valamint a DHKP-C-hez hasonló szocialista csoportosulások tagjai. Ankarában a rendőrség átkutatta az Egitim Sen tanári szakszervezet központját. Közben az ügyvédei szerint a rendőrség 14 lövésével megölt DHKP-C aktivista temetési szertartásának idején a hivatalnokok megrohamoztak egy alavita imahelyet Isztambul Gazi-negyedében. “Nick Brauns tollából jutottak el Magyarországra a rólatok szóló hírek.

Felháborított bennünket az USA  képmutatása, a török hadsereg támadásai központjaitok ellen, és mindaz, amit az imperializmus a törökországi demokratikus haladó erők és a Kurd Munkáspárt  ellen tesz.
Az USA és a hatalomhoz minden eszközzel ragaszkodó ókonzervatív-diktatórikus kormány fasiszta háborúban akar titeket legyőzni. Nem az ISIS az ő igazi ellenségük, hanem a haladó erők, a kommunista és szocialista politikai szervezetek. Az ő igazi ellenségük a szabadság és a demokrácia. A ti küzdelmetek már nem csak belpolitika.

Kedves Elvtársak! Török kommunisták! Kurd harcosok!

hdp

Minden puskalövés, támadás  titeket erősít. Most mutatkozik meg, hogy kik a barátaitok-elvtársaitok, és kik az ellenségeitek. Most hullik le a lepel az áruló és megalkuvó gazemberek arcáról. Most világossá válik, hogy ki akar békét, és ki táplálja tovább az öldöklés tüzét. Most lesz egyértelmű, hogy ki melyik oldalon áll!

Támogatjuk a PKK bebörtönzött vezetőjének,  Abdullah Öcalan elvtársnak a béke megvalósítása iránti erőfeszítéseit és a török nép szabadság és béke iránti vágyát.

Távol tőletek, van egy párt, a magyar marxisták pártja, a Népi Front. Veletek vagyunk! Bár nálunk nincs háború, de látjuk a hazánkon átvonuló megtört menekültek tekintetén azt a sötét világot, amely kiűzte őket otthonaikból.
Fogadjátok elvtársi kézszorításunk  és erősítsen titeket, hogy nem vagytok egyedül, mert a világ proletárjai sokan vannak. Ma a világon ti vagytok a legbátrabb kommunista harcosok! Köszönjük, hogy erőt adtok a világ minden elnyomott népének.

Elvtársak! Győzni fogtok! Győzni fogunk!

Népi Front Országos Elnöksége

2015. augusztus 1.

nepifront-logo-logo

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

A kommunizmus áldozatai?

Mint a rendszerváltás óta egy ideje minden évben, úgy most is a
No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
Légy szerző!
Légy szerző!