A Népi Front lapja

A Népi Front levele a törökországi kommunistákhoz és a baloldali harcosokhoz

Elvtársak!

Mi, magyar kommunisták lelkesedéssel és örömmel fogadtuk azokat a híreket, amelyek  a Ti sikereitekről tudósítottak. Győztetek, de Erdogan, a diktátor nem hajlandó tudomásul venni a török nép akaratát, s azt is figyelmen kívül hagyja, hogy a PKK harcosai önfeláldozóan harcolnak az ISIS ellen. Erdogan háborút indított a népe ellen. Erdogan, ha igazi államférfi lenne, mellétek állna, minden ideológiai ellentétet félretéve, és ő is küzdene a közös ellenség legyőzése érdekében.
De ő nem államférfi, hanem pitiáner diktátor. Ostoba és hataloméhes.
“A kurd média jelentései szerint akár 1000 – elfogott ember a parlamentben is jelen lévő Népi Demokratikus Párt (HDP), a PKK-közeli Hazafias Demokratikus Ifjúsági Mozgalom (YDG-H), valamint a DHKP-C-hez hasonló szocialista csoportosulások tagjai. Ankarában a rendőrség átkutatta az Egitim Sen tanári szakszervezet központját. Közben az ügyvédei szerint a rendőrség 14 lövésével megölt DHKP-C aktivista temetési szertartásának idején a hivatalnokok megrohamoztak egy alavita imahelyet Isztambul Gazi-negyedében. “Nick Brauns tollából jutottak el Magyarországra a rólatok szóló hírek.

Felháborított bennünket az USA  képmutatása, a török hadsereg támadásai központjaitok ellen, és mindaz, amit az imperializmus a törökországi demokratikus haladó erők és a Kurd Munkáspárt  ellen tesz.
Az USA és a hatalomhoz minden eszközzel ragaszkodó ókonzervatív-diktatórikus kormány fasiszta háborúban akar titeket legyőzni. Nem az ISIS az ő igazi ellenségük, hanem a haladó erők, a kommunista és szocialista politikai szervezetek. Az ő igazi ellenségük a szabadság és a demokrácia. A ti küzdelmetek már nem csak belpolitika.

Kedves Elvtársak! Török kommunisták! Kurd harcosok!

hdp

Minden puskalövés, támadás  titeket erősít. Most mutatkozik meg, hogy kik a barátaitok-elvtársaitok, és kik az ellenségeitek. Most hullik le a lepel az áruló és megalkuvó gazemberek arcáról. Most világossá válik, hogy ki akar békét, és ki táplálja tovább az öldöklés tüzét. Most lesz egyértelmű, hogy ki melyik oldalon áll!

Támogatjuk a PKK bebörtönzött vezetőjének,  Abdullah Öcalan elvtársnak a béke megvalósítása iránti erőfeszítéseit és a török nép szabadság és béke iránti vágyát.

Távol tőletek, van egy párt, a magyar marxisták pártja, a Népi Front. Veletek vagyunk! Bár nálunk nincs háború, de látjuk a hazánkon átvonuló megtört menekültek tekintetén azt a sötét világot, amely kiűzte őket otthonaikból.
Fogadjátok elvtársi kézszorításunk  és erősítsen titeket, hogy nem vagytok egyedül, mert a világ proletárjai sokan vannak. Ma a világon ti vagytok a legbátrabb kommunista harcosok! Köszönjük, hogy erőt adtok a világ minden elnyomott népének.

Elvtársak! Győzni fogtok! Győzni fogunk!

Népi Front Országos Elnöksége

2015. augusztus 1.

nepifront-logo-logo

TI ÍRTÁTOK

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt

"Demokrácia védelme"?

Nemrégiben egy ígéretes, nagyobb lélegzetű tanulmány két bevezető fejezete jelent meg a Frontoldalon „PlalylA” „tollából” „Demokrácia védelme” címmel. A cikkeket viharos vita követte, aminek nyomán az
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

70 éve szabadult fel Budapest - dicsőség a magyar és szovjet hősöknek!

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Légy szerző!
Légy szerző!