A Népi Front lapja

A Népi Front levele a törökországi kommunistákhoz és a baloldali harcosokhoz

Elvtársak!

Mi, magyar kommunisták lelkesedéssel és örömmel fogadtuk azokat a híreket, amelyek  a Ti sikereitekről tudósítottak. Győztetek, de Erdogan, a diktátor nem hajlandó tudomásul venni a török nép akaratát, s azt is figyelmen kívül hagyja, hogy a PKK harcosai önfeláldozóan harcolnak az ISIS ellen. Erdogan háborút indított a népe ellen. Erdogan, ha igazi államférfi lenne, mellétek állna, minden ideológiai ellentétet félretéve, és ő is küzdene a közös ellenség legyőzése érdekében.
De ő nem államférfi, hanem pitiáner diktátor. Ostoba és hataloméhes.
“A kurd média jelentései szerint akár 1000 – elfogott ember a parlamentben is jelen lévő Népi Demokratikus Párt (HDP), a PKK-közeli Hazafias Demokratikus Ifjúsági Mozgalom (YDG-H), valamint a DHKP-C-hez hasonló szocialista csoportosulások tagjai. Ankarában a rendőrség átkutatta az Egitim Sen tanári szakszervezet központját. Közben az ügyvédei szerint a rendőrség 14 lövésével megölt DHKP-C aktivista temetési szertartásának idején a hivatalnokok megrohamoztak egy alavita imahelyet Isztambul Gazi-negyedében. “Nick Brauns tollából jutottak el Magyarországra a rólatok szóló hírek.

Felháborított bennünket az USA  képmutatása, a török hadsereg támadásai központjaitok ellen, és mindaz, amit az imperializmus a törökországi demokratikus haladó erők és a Kurd Munkáspárt  ellen tesz.
Az USA és a hatalomhoz minden eszközzel ragaszkodó ókonzervatív-diktatórikus kormány fasiszta háborúban akar titeket legyőzni. Nem az ISIS az ő igazi ellenségük, hanem a haladó erők, a kommunista és szocialista politikai szervezetek. Az ő igazi ellenségük a szabadság és a demokrácia. A ti küzdelmetek már nem csak belpolitika.

Kedves Elvtársak! Török kommunisták! Kurd harcosok!

hdp

Minden puskalövés, támadás  titeket erősít. Most mutatkozik meg, hogy kik a barátaitok-elvtársaitok, és kik az ellenségeitek. Most hullik le a lepel az áruló és megalkuvó gazemberek arcáról. Most világossá válik, hogy ki akar békét, és ki táplálja tovább az öldöklés tüzét. Most lesz egyértelmű, hogy ki melyik oldalon áll!

Támogatjuk a PKK bebörtönzött vezetőjének,  Abdullah Öcalan elvtársnak a béke megvalósítása iránti erőfeszítéseit és a török nép szabadság és béke iránti vágyát.

Távol tőletek, van egy párt, a magyar marxisták pártja, a Népi Front. Veletek vagyunk! Bár nálunk nincs háború, de látjuk a hazánkon átvonuló megtört menekültek tekintetén azt a sötét világot, amely kiűzte őket otthonaikból.
Fogadjátok elvtársi kézszorításunk  és erősítsen titeket, hogy nem vagytok egyedül, mert a világ proletárjai sokan vannak. Ma a világon ti vagytok a legbátrabb kommunista harcosok! Köszönjük, hogy erőt adtok a világ minden elnyomott népének.

Elvtársak! Győzni fogtok! Győzni fogunk!

Népi Front Országos Elnöksége

2015. augusztus 1.

nepifront-logo-logo

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Piros fejfák

Piros fejfák

Fodor József: Piros fejfák Nyírfa leng sírjuk fölött, Lágy szélütem. Aludjatok Csendesen. Aludjatok - A nagy élet ellobog.   Hol
No thumbnail available

Így váltunk kapitalista roncstársadalommá - értékek, elvek akkor és most

1981-ben születtem. Nem sok emlékem van a szocializmusról. Sokáig nem is érdekelt,
Légy szerző!
Légy szerző!