A Népi Front lapja

A Népi Front a bolivári forradalom mellett

A Népi Front részéről Cseh Miklós, elnök és Fogarasi Zsuzsanna budapesti titkár vettek részt azon a szolidaritási megmozduláson, amelynek a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetsége adott helyet a követség udvarán.

A magyarországi kommunisták pártja több alkalommal nyilvánította   szolidaritását a 21. századi szocializmus építésén munkálkodó  venezuelai néppel.
“Aggódunk a bolivári forradalom jövője miatt. Reális veszéllyé vált a kapitalizmus visszatérése, Venezuela szocialista fejlődésének megtorpanása. Az ország súlyos gazdasági problémái, a világrekordot döntő infláció, az áruhiány, az áramszolgáltatás korlátozása a forradalom tömegbázisát is erodálja.
Erősíteni kell a forradalom népi jellegét, nem szabad hagyni, hogy a PSUV-n eluralkodjon a bürokrácia és a centralizmus. Bízunk abban, hogy a 21.századi szocializmus képes lesz új szakaszt nyitni fejlődésében és a hibákat kijavítva még erősebb befolyása lesz a térség politikai folyamataira.” – tolmácsolta  felszólalásában Fogarasi Zsuzsanna a Népi Front üzenetét.
Kitért arra, hogy Európában és Magyarországon vannak olyan álságos politikai erők, amelyek szorgalmazzák a nemzeti nagytőke exportálását Venezuelába és Kubába. Ez aláássa a szocializmus építését az országokban, ahol nehéz harcok során küzdenek a szabotázs és más kapitalista aljasságok különböző formáival.

“Maduro Si! Yankee No!”

Frontoldal

TI ÍRTÁTOK

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü

Olyan ez, mint a drogbárók háborúja!

Hatalmas a ramazuri a CEU ügyében. Hát, ha már polgári demokrácia van, akkor a kutyafáját, mi a baj a CEU-val, azaz az amcsi-európai egyetemmel?A burzsoá demokráciába ez belefér. Akkor most mi van?
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

A CEU-s és Civil tüntetések margójára – A valódi változáshoz felismerés és tettek kellenek

Aki még nem vette volna észre Magyarországon – és nem haszonélvezője a
1956 igazi arca - gondolj a Köztársaság térre!

1956 igazi arca - gondolj a Köztársaság térre!

Ötvenhat vérzivataros őszére emlékezünk,katonáink,rendőreink hősiességére, azok hősiességére akik becsülettel híven esküjükhöz szembeszálltak
Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
Légy szerző!
Légy szerző!