A Népi Front a bolivári forradalom mellett

A Népi Front részéről Cseh Miklós, elnök és Fogarasi Zsuzsanna budapesti titkár vettek részt azon a szolidaritási megmozduláson, amelynek a Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetsége adott helyet a követség udvarán.

A magyarországi kommunisták pártja több alkalommal nyilvánította   szolidaritását a 21. századi szocializmus építésén munkálkodó  venezuelai néppel.
“Aggódunk a bolivári forradalom jövője miatt. Reális veszéllyé vált a kapitalizmus visszatérése, Venezuela szocialista fejlődésének megtorpanása. Az ország súlyos gazdasági problémái, a világrekordot döntő infláció, az áruhiány, az áramszolgáltatás korlátozása a forradalom tömegbázisát is erodálja.
Erősíteni kell a forradalom népi jellegét, nem szabad hagyni, hogy a PSUV-n eluralkodjon a bürokrácia és a centralizmus. Bízunk abban, hogy a 21.századi szocializmus képes lesz új szakaszt nyitni fejlődésében és a hibákat kijavítva még erősebb befolyása lesz a térség politikai folyamataira.” – tolmácsolta  felszólalásában Fogarasi Zsuzsanna a Népi Front üzenetét.
Kitért arra, hogy Európában és Magyarországon vannak olyan álságos politikai erők, amelyek szorgalmazzák a nemzeti nagytőke exportálását Venezuelába és Kubába. Ez aláássa a szocializmus építését az országokban, ahol nehéz harcok során küzdenek a szabotázs és más kapitalista aljasságok különböző formáival.

“Maduro Si! Yankee No!”

Frontoldal