A Népi Front lapja

A Nemzetközi Nőnap alkalmából

A Népi Front Észak Magyarországi tagsága nevében a Nemzetközi Nőnap alkalmából szeretettel köszöntöm a magyar lányokat és asszonyokat!

Köszöntjük azokat a hölgyeket, akik gyermekeink és családjaink boldogulását gondoskodó szeretetükkel biztosítják. Nap mint nap, szinte észrevétlenül tartják össze kisebb-nagyobb közösségeinket, őrzik azokat az értékeket, amelyek egy működő társadalom alapját adják.

Nem könnyű a helyzetük a 21. század kapitalista Magyarországának viszonyai közepette, ahol 26 éve az erkölcsi és morális hanyatlás, általános tendencia. Ahol az emberhez méltó élet, a létbiztonság,  egyre többek számára csak kiüresedett frázist, elérhetetlen, megfoghatatlan valamit jelent.

A nők szerepe megkérdőjelezhetetlen egy olyan politikai erő számára, amely alapértéknek tekinti a másik tiszteletét, az egymás iránti türelmet, és szolidaritást, a gyengék és rászorultak felkarolását, ennek érdekében az osztálykülönbségek megsemmisítését, végső soron az embernek  ember által való kizsákmányolásának felszámolását, és nem utolsósorban a női egyenjogúságot, tehát a nők szerepe kiemelten kezelendő a jövő szocialista társadalma megvalósításának kérdésében, ennek értelmében pedig napi politikánk aktuális kérdéseiben is.

Ennek az ezer sebből vérző országnak sok restanciája, sőt egyre több van azon a téren, hogy a nők épp ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a férfiak, hogy a munkájukat a férfiakéhoz hasonlóan értékeljék és fizessék meg, hogy semmilyen körülmények között ne érhesse őket méltánytalanság, bántás és erőszak. Ezeket a problémákat a kapitalizmus keretein belül felszámolni viszont nem lehetséges, a magyar polgári demokrácia talán nem túlzok, ha elégtelenre vizsgázott sok más egyéb mellett ebből a „tantárgyból” is.

A társadalmi jólét egyik fokmérője kell hogy legyen, a női egyenjogúság szintje minden társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedését fejlettnek nevező, a pátoszos szavak szintjén kívül valóban arra törekvő országban. Éppen ezért nekünk, magyar kommunistáknak is mindent meg kell tennünk azért, hogy a jövő magyar szocializmusa annak győzelme után hosszú távon, teljes egyenlőséget teremthessen az emberek között minden téren.

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

TI ÍRTÁTOK

Kelet-európai rasszizmus

Avagy a népbutítás története, fontossága és eredménye napjainkban Üdvözlöm Kedves Olvasó! Azt az alapvető tényt senki sem cáfolhatja, hogy mindennapjaink nagy részét reklámok tengere és a lépten

Az orvoshiány miatt kórházi osztályok zárnak be Jászberényben

Az orvoshiány miatt nyáron részlegesen szüneteltetik a jászberényi kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – írja a  megyei lap, a szoljon.hu. A nyári szab

In Memoriam Urbán Sándor

„A forradalmak az elnyomottak és kizsákmányoltak ünnepei.” Lenin szavai ezek. A forradalmak megszülik hőseiket. Régóta tudjuk ezt a munkásmozgalom történetéből. De ezen ünnepnapokból oly’ kevés van. H
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

A szovjet-orosz filmkultúra I. - A film szerepe Kelet-Európában

Egy olyan geopolitikai közegben, amelynek immár több évszázada az összes különlegességét többnyire
Kémek a sasfészekben...

Kémek a sasfészekben...

 A hidegháború korszakában komoly fordulópontot jelentett, amikor 1949-ben megtört az Egyesült Államok
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
Légy szerző!
Légy szerző!