A Népi Front lapja

A Nemzetközi Nőnap alkalmából

A Népi Front Észak Magyarországi tagsága nevében a Nemzetközi Nőnap alkalmából szeretettel köszöntöm a magyar lányokat és asszonyokat!

Köszöntjük azokat a hölgyeket, akik gyermekeink és családjaink boldogulását gondoskodó szeretetükkel biztosítják. Nap mint nap, szinte észrevétlenül tartják össze kisebb-nagyobb közösségeinket, őrzik azokat az értékeket, amelyek egy működő társadalom alapját adják.

Nem könnyű a helyzetük a 21. század kapitalista Magyarországának viszonyai közepette, ahol 26 éve az erkölcsi és morális hanyatlás, általános tendencia. Ahol az emberhez méltó élet, a létbiztonság,  egyre többek számára csak kiüresedett frázist, elérhetetlen, megfoghatatlan valamit jelent.

A nők szerepe megkérdőjelezhetetlen egy olyan politikai erő számára, amely alapértéknek tekinti a másik tiszteletét, az egymás iránti türelmet, és szolidaritást, a gyengék és rászorultak felkarolását, ennek érdekében az osztálykülönbségek megsemmisítését, végső soron az embernek  ember által való kizsákmányolásának felszámolását, és nem utolsósorban a női egyenjogúságot, tehát a nők szerepe kiemelten kezelendő a jövő szocialista társadalma megvalósításának kérdésében, ennek értelmében pedig napi politikánk aktuális kérdéseiben is.

Ennek az ezer sebből vérző országnak sok restanciája, sőt egyre több van azon a téren, hogy a nők épp ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a férfiak, hogy a munkájukat a férfiakéhoz hasonlóan értékeljék és fizessék meg, hogy semmilyen körülmények között ne érhesse őket méltánytalanság, bántás és erőszak. Ezeket a problémákat a kapitalizmus keretein belül felszámolni viszont nem lehetséges, a magyar polgári demokrácia talán nem túlzok, ha elégtelenre vizsgázott sok más egyéb mellett ebből a „tantárgyból” is.

A társadalmi jólét egyik fokmérője kell hogy legyen, a női egyenjogúság szintje minden társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedését fejlettnek nevező, a pátoszos szavak szintjén kívül valóban arra törekvő országban. Éppen ezért nekünk, magyar kommunistáknak is mindent meg kell tennünk azért, hogy a jövő magyar szocializmusa annak győzelme után hosszú távon, teljes egyenlőséget teremthessen az emberek között minden téren.

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Tőkés rendszerváltás a kelet-közép-európai szocialista országokban

A kelet-közép-európai országokban végbement tőkés rendszerváltásról eddig sokan és sokat írtak, marxista
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -1. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Gyerekkoromban szerettem Nemere István fantasztikus regényeit olvasni. Talán éppen az ő izgalmas
Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Légy szerző!
Légy szerző!