A Népi Front lapja

A Nemzetközi Nőnap alkalmából

A Népi Front Észak Magyarországi tagsága nevében a Nemzetközi Nőnap alkalmából szeretettel köszöntöm a magyar lányokat és asszonyokat!

Köszöntjük azokat a hölgyeket, akik gyermekeink és családjaink boldogulását gondoskodó szeretetükkel biztosítják. Nap mint nap, szinte észrevétlenül tartják össze kisebb-nagyobb közösségeinket, őrzik azokat az értékeket, amelyek egy működő társadalom alapját adják.

Nem könnyű a helyzetük a 21. század kapitalista Magyarországának viszonyai közepette, ahol 26 éve az erkölcsi és morális hanyatlás, általános tendencia. Ahol az emberhez méltó élet, a létbiztonság,  egyre többek számára csak kiüresedett frázist, elérhetetlen, megfoghatatlan valamit jelent.

A nők szerepe megkérdőjelezhetetlen egy olyan politikai erő számára, amely alapértéknek tekinti a másik tiszteletét, az egymás iránti türelmet, és szolidaritást, a gyengék és rászorultak felkarolását, ennek érdekében az osztálykülönbségek megsemmisítését, végső soron az embernek  ember által való kizsákmányolásának felszámolását, és nem utolsósorban a női egyenjogúságot, tehát a nők szerepe kiemelten kezelendő a jövő szocialista társadalma megvalósításának kérdésében, ennek értelmében pedig napi politikánk aktuális kérdéseiben is.

Ennek az ezer sebből vérző országnak sok restanciája, sőt egyre több van azon a téren, hogy a nők épp ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint a férfiak, hogy a munkájukat a férfiakéhoz hasonlóan értékeljék és fizessék meg, hogy semmilyen körülmények között ne érhesse őket méltánytalanság, bántás és erőszak. Ezeket a problémákat a kapitalizmus keretein belül felszámolni viszont nem lehetséges, a magyar polgári demokrácia talán nem túlzok, ha elégtelenre vizsgázott sok más egyéb mellett ebből a „tantárgyból” is.

A társadalmi jólét egyik fokmérője kell hogy legyen, a női egyenjogúság szintje minden társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedését fejlettnek nevező, a pátoszos szavak szintjén kívül valóban arra törekvő országban. Éppen ezért nekünk, magyar kommunistáknak is mindent meg kell tennünk azért, hogy a jövő magyar szocializmusa annak győzelme után hosszú távon, teljes egyenlőséget teremthessen az emberek között minden téren.

 

Juhász Norbert

Népi Front

egri titkára

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Szeptember 11: A chilei tragédia

Szeptember 11: A chilei tragédia

Immár tizenhárom éve szeptember 11-e táján rendszeresek a terrorizmus elleni háborúról, a
No thumbnail available

Kommunizmus

  A kommunizmus az emberi társadalom legősibb és legtermészetesebb szervezeti formája, a történelmi
No thumbnail available

Széttöretett, megaláztatott , ebek elé vettetett... Trianon és ami utána jött

"Rájuk erőszakolták a békét, de ez a béke uzsorás béke, gyilkosok és
Légy szerző!
Légy szerző!