A Népi Front lapja

Pénzért árulják a letelepedést

Orbán Viktor nem finomkodik, ha migránsokról kell beszélni – kivéve, ha van elég pénzük. Így kezdődik a Politico cikke a népszavazás legizgalmasabb csavarjáról, a letelepedési kötvények terjedéséről, az idegenellenes kampány közepén.

 A cikk megjegyzi, miközben Orbán politikájának középpontjába állította a migráció elleni harcot, csendben EU-s letelepedési engedélyeket, ezzel pedig a vízummentes mozgás lehetőségét árulja EU-n kívüli állampolgároknak 300 ezer euróért.Képtalálat a következőre: „letelepedési kötvény”

A kötvényeket Ororszországban, Kínában, Törökországban, Iránban, Szaúd-Arábiában(a terrorizmus melegágya) és az Öböl-országokban is hirdetik. Hasonló kötvényprogram egyébként létezik több uniós országban Spanyolországtól Máltán keresztül Ausztriáig. A magyar program viszont azért különleges, mert a kötvény árát öt év alatt a vásárlók nagy részben (a jutalékon kívül) visszakapják az államtól. Hát nem érdekes ez a mi kis országunk?

“Ez a legjobb dolog, amivel szabadon utazhatok az EU-ban” – örvendezett  egy bangladesi üzletember a Politicónak. Azt mondta, a legfőbb vonzerő számára ez volt, mert egyébként bangladesiként problémás az utazás az EU-n belül.  Eddig 3659 ember igényelt eddig letelepedési engedélyt, ebből 3649 meg is kapta. Tudja a fene, hogy kik, és hogyan estek át a törvényes ellenőrzésen!  Ana Gomes portugál szocialista EP-képviselő szerint az ilyen üzletek aláássák a Schengen-övezet integritását. Schöpflin György fideszes EP-képviselő viszont a Politicónak azt mondta:   “Ez egy jelentéktelen program, és teljesen követi az európai mainstreamet. Ha hírszerkesztő lennék, azt mondanám, ez csak egy szaros kis sztori.” A kormányzati matematika szerint pedig a 3649 kevesebb, mint az  1300. Itt valami nagyon bűzlik!

Ez az abszurditások országa, nem kell csodálkozni rajta. Látni fogunk még ennél cifrábbakat is.

Jelentéktelen lenne, hogy míg ezrek lépnek be az országba pénzért,  a valóban rászoruló háborús menekülteket, (akiket egyébként kilel a hideg Orbán országától), extra sebességgel kriminalizálnak? S erre a kriminalizálásra elkölt  a kormány 8 milliárd forintot. Kiveszi a falatot a gyerekek szájából, hogy üzengessen Brüsszelnek.  Bohózatot csinál a népszavazás intézményéből, hogy felmérést készíthessen saját magának. Hogyan működik az agymosás?

Gondolkozzatok  emberek!

2015-ös adatok:

Képtalálat a következőre: „letelepedési kötvény”

FO-összeállítás

TI ÍRTÁTOK

Életveszélyes munkahelyek

Megjelent az Eurostat, halálos kimenetelű munkahelyi baleseteket számba vevő statisztikája, az EU 28 tagállamára és a partnerországokra kiterjedően. A legutóbbi, 2014-es alapján Magyarország  a középm

A Győzelem Napja - Moszkvából jelentjük....

Ma május 9-én ismét hálával és köszönettel emlékeztünk. Emlékeztünk  az emberiség történelmének legnagyobb sorsdöntő ütközetére, melyet valaha az egyetemes történelemben kényszerültek vívni a haladó e
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor-3.rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom jelentőségét,világra gyakorolt hatását és benne Lenin szerepét
Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Dicsőség a szovjet és magyar hősöknek! - 70 éve szabadult fel Budapest

Hazánk Felszabadítása a több mint két évtizedes fasiszta uralom alól 1944 őszén
No thumbnail available

Fohász a legszomorúbb barakkból

(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos
Légy szerző!
Légy szerző!