A Népi Front lapja

A média hozzáállása a békéhez

Salga István 2015. junius 22-én elküldte olvasói véleményét a Népszabadságnak és a Vasárnapi Híreknek. A két újság a véleményt nem jelentette meg. Mi most közreadjuk:

To: ‘level@nepszabadsag.hu’
Subject: A béke védelmében.

 

A politikai közbeszéd, és a média tele van a menekültekkel foglakozó  csatározásokkal.

Egy dologról azonban – mint valami mellékes dologról – megfeledkeztek., vagy szemérmesen hallgatnak.

 

A  oly nagyra tartott rendszerváltás – melynek végrehajtói közé tartozott a kormánypárt  (no és az ellenzék javarésze) – sarkalatos feltételei közé tartozott (vagyis népakaratnak minősíthető), hogy idegen  katonák ne tapossák hazánk földjét, és magyar katonák ne tartózkodjanak külföldi országokban.

Az utóbbit már megszegte a politikai „elit” és most a kormány titokban tárgyal amerikai hadfelszerelés és egy zászlóalj amerikai katona magyarországi állomásoztatásáról.

Természetesen van indoka  is ennek  a hadmozgásnak. Az ország védelme.

Felmerül azonban a kérdés, hogy ez valóban védelem, vagy pusztán provokáció?

Ha védelem, akkor kell lenni valami ellenséges jelnek mely indokolja a védelem megerősítését.

A riogató kommunikáción kívül!

De ez a probléma sokkal szélesebb spektrumú. Európán az elmúlt 100 évben két világháború söpört végig, több tízmillió emberáldozatot követelve, mérhetetlen szenvedést és fölmérhetetlen anyagi kárt okozva. A maihoz viszonyítva kezdeteleges fegyverekkel!

A mai kor fegyverarzenálja  és a töltetek pusztító ereje  (egy mai atombomba robbanóereje több ezerszerese a Hirosimára ledobott bombáénak!) garantáltan Európa teljes pusztulását eredményezi.

Az oroszok – a hír kipattanása után – máris nagy csapatösszevonásokat hajtottak végre nyugati határaiknál, és közölték hogy elsőrendű célpontjaik a telepített fegyverek lesznek, ha megtámadják őket. Természetesen most is van védelem,a kiépített radarlánc melynek  egyik „láncszeme” Tubeson van, és időben érzékeli  az oroszok első szándékkal, vagy éppen válaszként kilőtt rakétáit, és azonnal megsemmisítik azokat.

Itt a fejünk felett!

Tehát a magyar kormánynak (és természetesen az EU. Parlamentnek, és a vezetőinek) dönteni kell, hogy szervilis módon kiszolgálnak egy háborús doktrínát, vagy  népük/népeik biztonsága érdekben visszautasítják a telepítést, azaz a béke mellett döntenek.

A döntés az ő felelősségük!

De a mi életünk.

Tisztelettel:    Salga István

A Népszabadságtól Révész Sándor reagált az olvasói levélre. Ezt, és Salga úr válaszát is közzétesszük:

From: Salga István [mailto:salgaistvan@reklamcukor.hu]
Sent: Wednesday, June 24, 2015 9:25 AM
To: ‘Népszabadság, Fórum’
Subject: RE:

 

Tisztelt Révész úr!

Én –sajnos elég öreg vagyok már – elég sok mindent megértem, és sok mindent el tudok képzelni, mivel elég rosszak a tapasztalataim.

Minden esetre irigylem felhőtlen derűlátását a katonákkal és politikusokkal kapcsolatban.

Az információt pedig mindenki megszerezheti,  tudomásom szerint a balti államok, Lengyelország és Románia már elfogadták ezt az amerikai tervet.

Üdvözlettel:   Salga István.

 

From: sandor.revesz@nepszabadsag.hu [mailto:sandor.revesz@nepszabadsag.hu] On Behalf Of Népszabadság, Fórum
Sent: Tuesday, June 23, 2015 1:46 PM
To: salgaistvan@reklamcukor.hu
Subject:

 

 

Tisztelt Salga Úr!

Nem tudom, honnan származnak az információi, de egy zászlóaljnyi katona biztosan nem elég az apokaliptikus végkifejlethez. Az 1999-es NATO légi akciókban való részvételünknek sem lettek ilyen következményei.

Üdvözlettel!

Révész Sándor

 

Tisztelt címzett!

A Népszabadság Fórum rovatának e-mail címe: forum@nepszabadsag.hu. Az ideérkező leveleket mindig az ügyeletes heti szerkesztő – N. Kósa Judit, illetve Révész Sándor – olvassa.

 

TI ÍRTÁTOK

Izraeli agresszor támadja Szíriát

A Bassár el-Aszad szíriai elnök oldalán harcoló egyik milícia három tagja életét vesztette, két harcosa pedig megsebesült vasárnap a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részén egy izraeli kato

Ezért lesz nagy ellenzéki pofára esés 2018-ban

Az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetései új lendületet hoznak az ellenzék számára. Legalábbis ez látszódik azok számára, akiknek leghőbb vágyuk leváltani Orbán Viktort és kormányát. Belépett a poli

Kegyeletsértés a szovjet emlékmű megrongálása

A napokban a hírek között szerepelt, hogy egy Komáromy Gergő nevű zenész és „ligetvédő” társával együtt narancssárga festékkel dobálta meg a budapesti szovjet hősi emlékművet. Az emlékmű gyakran kerü
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Grósz Károlyról az igazat!

Grósz Károlyról az igazat!

A rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben divat és már-már kötelesség lett a
No thumbnail available

Élő hazugságok, meghamisított történelem

Élő hazugsággá vált az, hogy a Kádár-rendszer alatt ment tönkre az ország,
No thumbnail available

Petőfi Sándor: RESPUBLIKA

Respublika, szabadság gyermeke S szabadság anyja, világ jótevője, Ki bujdosol, mint a Rákócziak, Köszöntelek a
Légy szerző!
Légy szerző!