A Népi Front lapja

A média hozzáállása a békéhez

Salga István 2015. junius 22-én elküldte olvasói véleményét a Népszabadságnak és a Vasárnapi Híreknek. A két újság a véleményt nem jelentette meg. Mi most közreadjuk:

To: ‘level@nepszabadsag.hu’
Subject: A béke védelmében.

 

A politikai közbeszéd, és a média tele van a menekültekkel foglakozó  csatározásokkal.

Egy dologról azonban – mint valami mellékes dologról – megfeledkeztek., vagy szemérmesen hallgatnak.

 

A  oly nagyra tartott rendszerváltás – melynek végrehajtói közé tartozott a kormánypárt  (no és az ellenzék javarésze) – sarkalatos feltételei közé tartozott (vagyis népakaratnak minősíthető), hogy idegen  katonák ne tapossák hazánk földjét, és magyar katonák ne tartózkodjanak külföldi országokban.

Az utóbbit már megszegte a politikai „elit” és most a kormány titokban tárgyal amerikai hadfelszerelés és egy zászlóalj amerikai katona magyarországi állomásoztatásáról.

Természetesen van indoka  is ennek  a hadmozgásnak. Az ország védelme.

Felmerül azonban a kérdés, hogy ez valóban védelem, vagy pusztán provokáció?

Ha védelem, akkor kell lenni valami ellenséges jelnek mely indokolja a védelem megerősítését.

A riogató kommunikáción kívül!

De ez a probléma sokkal szélesebb spektrumú. Európán az elmúlt 100 évben két világháború söpört végig, több tízmillió emberáldozatot követelve, mérhetetlen szenvedést és fölmérhetetlen anyagi kárt okozva. A maihoz viszonyítva kezdeteleges fegyverekkel!

A mai kor fegyverarzenálja  és a töltetek pusztító ereje  (egy mai atombomba robbanóereje több ezerszerese a Hirosimára ledobott bombáénak!) garantáltan Európa teljes pusztulását eredményezi.

Az oroszok – a hír kipattanása után – máris nagy csapatösszevonásokat hajtottak végre nyugati határaiknál, és közölték hogy elsőrendű célpontjaik a telepített fegyverek lesznek, ha megtámadják őket. Természetesen most is van védelem,a kiépített radarlánc melynek  egyik „láncszeme” Tubeson van, és időben érzékeli  az oroszok első szándékkal, vagy éppen válaszként kilőtt rakétáit, és azonnal megsemmisítik azokat.

Itt a fejünk felett!

Tehát a magyar kormánynak (és természetesen az EU. Parlamentnek, és a vezetőinek) dönteni kell, hogy szervilis módon kiszolgálnak egy háborús doktrínát, vagy  népük/népeik biztonsága érdekben visszautasítják a telepítést, azaz a béke mellett döntenek.

A döntés az ő felelősségük!

De a mi életünk.

Tisztelettel:    Salga István

A Népszabadságtól Révész Sándor reagált az olvasói levélre. Ezt, és Salga úr válaszát is közzétesszük:

From: Salga István [mailto:salgaistvan@reklamcukor.hu]
Sent: Wednesday, June 24, 2015 9:25 AM
To: ‘Népszabadság, Fórum’
Subject: RE:

 

Tisztelt Révész úr!

Én –sajnos elég öreg vagyok már – elég sok mindent megértem, és sok mindent el tudok képzelni, mivel elég rosszak a tapasztalataim.

Minden esetre irigylem felhőtlen derűlátását a katonákkal és politikusokkal kapcsolatban.

Az információt pedig mindenki megszerezheti,  tudomásom szerint a balti államok, Lengyelország és Románia már elfogadták ezt az amerikai tervet.

Üdvözlettel:   Salga István.

 

From: sandor.revesz@nepszabadsag.hu [mailto:sandor.revesz@nepszabadsag.hu] On Behalf Of Népszabadság, Fórum
Sent: Tuesday, June 23, 2015 1:46 PM
To: salgaistvan@reklamcukor.hu
Subject:

 

 

Tisztelt Salga Úr!

Nem tudom, honnan származnak az információi, de egy zászlóaljnyi katona biztosan nem elég az apokaliptikus végkifejlethez. Az 1999-es NATO légi akciókban való részvételünknek sem lettek ilyen következményei.

Üdvözlettel!

Révész Sándor

 

Tisztelt címzett!

A Népszabadság Fórum rovatának e-mail címe: forum@nepszabadsag.hu. Az ideérkező leveleket mindig az ügyeletes heti szerkesztő – N. Kósa Judit, illetve Révész Sándor – olvassa.

 

TI ÍRTÁTOK

Megint szobrot döntöttek a primitív fasiszták

Kedd reggel elhurcolták Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból. A szobor helyszínét megnéztem. Nincs ott Lukács György szobra, csak a szelleme lebeg vörös lángoszlopként, hogy uta

ADY ENDRE: A TŰZ MÁRCIUSA

Csámpás, konok netán ez a világ S végbe hanyatlik, kit annyian űztek, De élethittel én, üldözött haló, Március kofáira és szentjeire Hadd szórjam szitkát és dicsét a Tűznek. Hadd halljék végre

Háború a vörös csillag ellen

Megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt
Baloldali Hírlevél
Ha megadod a neved és az e-mail címed, elküldjük számodra a baloldal híreit. Feliratkozáshoz kattints a Subsrcibe gombra
Name
Email *

KULTÚRA

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Ütött-kopott külvárosi balladáim

Mégis. Nekem ők a minden, az én külvárosi balladáim, befészkelve magukat lelkemnek-szívemnek
Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

Nemere, a dezinformátor -4. rész-egy antikommunista könyv cáfolata

”Kezdhetjük mindjárt azzal,hogy ez a „jó és nemes ember”,ez a „szovjet emberek
No thumbnail available

Nemere, a dezinformátor -2. rész (egy antikommunista könyv cáfolata)

Korunk egyik nagy hazugsága: kommunizmus=erőszak, kapitalizmus=demokrácia. „(A kommunizmus) megvalósításába mindig olyan emberek kezdtek
Légy szerző!
Légy szerző!