A legveszélyesebb évben, 1956-ban lett a párt tagja!

Davidovics Lajosné László Anna 60 esztendeje töretlen hittel, aktívan dolgozik a kommunizmus  nemes ügyéért.

A magyarországi szocializmus esztendejében nem volt hőstett párttagnak lenni. Dolgozni és tanulni kellett, de semmiféle kockázattal nem járt, két időszakot leszámítva: 1956-ot és kisebb mértékben 1989-et.
Anika 1956-ban, a legveszélyesebb és legnehezebb időszakban lett a párt tagja, vállalva ezzel a munkán kívül sokféle megpróbáltatást és kockázatot. Mikor sokan eldobták a tagkönyvüket, elárulták a munkásosztályt, ő odaállt, ahol magasra csaptak a lángok. Mikor az igazakat meggyilkolták, megkínozták, ő  kiállt az elvei mellett.
Nem futamodott meg a fegyverek ropogásától, hanem elvtársa, harcostársa is lett, férjének, Davidovics Lajos elvtársnak. Azóta elkötelezett és szorgalmas tagja a pártnak, a magyar munkásmozgalomnak.
A Népi Front Párt alapító tagját is köszöntjük, aki nem megszokásból, hanem őszinte meggyőződésből hordja szíve fölött a vörös tagsági igazolványt.
Kedves Anika!
Minden kommunista nevében kívánok Neked jó egészséget!
Fogarasi Zsuzsanna, budapesti titkár
Képtalálat a következőre: „pipacsmező”
A Népi Front elismeri párttagságnak mindazon éveket, amelyeket a párttag más marxistának nevezett pártban töltött, ha annak  munkájában jóhiszeműen, kommunista meggyőződéssel vett részt.